Soruşturma Fatih Terim’in hesaplarına uzandı! Seçil Erzan davasında savcıdan yeni talimat

Eski şube müdürü Seçil Erzan’ın özellikle futbolcuların bulunduğu kitleyi ‘fon’ ile kandırıp dolandırdığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Halk arasında ‘Fatih Terim Fonu’ olarak bilinen dolandırıcılık soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından teknik adam Fatih Terim’in banka dökümlerine yönelik teknik inceleme başlatıldı.

Son iki aydır Türkiye’nin gündeminden düşmeyen aslında nisan ayında patlak veren kamuoyunda da ‘Fatih Terim Fonu’ olarak bilinen eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın başrolünde olduğu davada önemli bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet’ten Fahrettin Öztürk’ün haberine göre; teknik adam Fatih Terim’in banka dökümlerine yönelik teknik inceleme başlatıldı.

LİSTELERDE TERİM’İN VE EŞİNİN ADI DA VAR
Türkiye’nin son zamanlarda bir numaralı gündemi olan soruşturma dahilinde bilgisine başvurulan sıfatıyla savcılığa ifade veren Fatih Terim, “Bu fonla alakalı Seçil Erzan’a hiç para vermedim. Bahsedilen fon ile yakından uzaktan ilgim yok” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeye rağmen, bugün ortaya çıkan Seçil Erzan’ın el yazısıyla yazılan listelerde Terim’in ve eşi Fulya Terim’in isimlerinin yer aldığı görüldü.

Terim, bahsedilen fon için de kendisinden para istenmediğini anlatırken, Fatih Terim ayrıca olayı duymasıyla birlikte bankadaki parasını eşi Fulya Terim’in başka bir bankadaki hesabına aktardığını söylemiş ve bu paranın 3 milyon dolarının eksik gönderildiğini ifade etmişti.

Seçil Erzan ise 2 Mayıs 2023 tarihinde savcılık sorgusunda Fatih Terim’den fon sebebiyle para almadığını, ancak kendisinin finansal danışmanı olduğunu söyleyerek, 2012 yılından itibaren Terim’in tüm bankacılık işlemleriyle ilgilendiğini, hukuka aykırı hiçbir işlem yapmadığını, eğer böyle bir iddia olursa her işlemi detaylı olarak açıklayabileceğini belirtmişti.

TERİM TEKNİK İNCELEMEYE TAKILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Terim’in banka hesabından ‘gizli fon’ için para kullanılıp kullanılmadığı, Terim’in bu fona para yatırıp yatırmadığı ya da fondan para alıp almadığının incelenmesi için teknik inceleme başlattı. Savcılığın konu hakkındaki soruşturmasının da devam ettiği öğrenildi.

Seçil Erzan dosyasında itiraza ret! ‘Fon vurgunu’ davasıyla ilgili yeni gelişme

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.