Sony’den Yeni Güncelleme: Sony Fx3 (Sürüm 2.00)

Yeni FX3 kamera yazılım güncellemesi, günlük çekim modları, LUT içe aktarma ve zaman kodu senkronizasyonu dahil birçok özelliği ile görüntü yönetmenlerine kolaylık sağlıyor.

Sony, sektör profesyonellerinden gelen kapsamlı geri bildirimler doğrultusunda geliştirdiği FX3 yazılım güncellemesini (Sürüm 2.00) duyurdu. En üst düzeyde yaratıcı özgürlük sağlayan gelişmiş işlevsellik dahil olmak üzere kameraya sinema hattı özellikleri sunan bu yeni yazılım, ek günlük çekim modları, kullanıcı LUT (Arama Tablosu) içe aktarma, özel adaptör kablosuyla zaman kodu senkronizasyonu özellikleri ve Cinema Line Camera iş akışıyla tutarlı olmasıyla öne çıkıyor.

FX3’ün LUT izleme özelliğine sahip yeni Log çekim modları, S-Log3 gama eğrisi ile kayıt için Cine El, Cine El Quick ve Esnek ISO modlarını etkinleştirerek daha sorunsuz bir post prodüksiyon iş akışı oluşturuyor. Esnek ISO, kullanıcıların pozlama ayarlamaları yapmak için ISO’yu değiştirmesine olanak tanıyan hızlı ve kolay bir mod olarak öne çıkıyor. Cine EI ve Cine EI Quick modları ise, kameranın 800/12800 temel ISO’sunu kullanıyor. Hem Cine EI hem de Cine EI Quick modları, S-Log3’ün geniş enleminden yararlanırken vurguları ve gölgeleri dengelemek için post prodüksiyonda ayarlanabilen çekimler üretiyor. Üç mod da, son görüntünün önizlemesi için uygun bir LUT ile izlerken video çekimine izin veriyor.

   

Ayrıca bu güncelleme, Sony’nin s709’u gibi önceden ayarlanmış LUT’larını içeriyor ve S-Cinetone gibi popüler resim profillerini koruyor. Kullanıcılar kendi LUT’larını içe aktarabilmesiyle daha fazla yaratıcı özgürlüğe sahip oluyor. İçe aktarılan LUT’lar, yalnızca nihai bir görüntünün ön izlemesi için kullanılabiliyor, aynı zamanda bir resim profili olarak kaydedildiğinde çekime dahil edilebiliyor.

Yeni yazılım, aşağıda yer alan ek güncellemelerle birlikte gelişmiş kullanılabilirlik sunuyor;

  • Sık kullanılan öğelere hızlı erişim sağlayan yeni liste stili ana menü ekranı
  • Anında İşlev (Fn) menüsü ekranı
  • Yeni bekleme film ekranıyla engelsiz nesne görünümü
  • Özel bir adaptör kablosuyla zaman kodu senkronizasyonu ve girişi
  • Otomatik ve manuel odak arasında sorunsuz geçiş yapmak için AF (otomatik odak) yardım işlevi

Yeni güncellemeyle birlikte FX3, yerleşik LUT ve EI (pozlama) meta verilerini kullanarak üretim sonrası düzenleme gibi yaratıcı iş akışına yardımcı olacak ek işlevler içeriyor. Ek olarak, kullanıcıların belirli çekimleri veya sahneleri işaretlemesine olanak tanıyan iki tür çekim işareti de güncellemeyle birlikte kullanıma sunuluyor.

Bu meta veriler, Sony’nin Catalyst Ready veya Catalyst Browse uygulamalarının en son sürümüyle birlikte kullanılabiliyor. Adobe Premiere Pro için yeni bir “Catalyst Ready Plugin”in Ağustos ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.