Songül Öden, Kırmızı çocuklar derneği için Uniqhall’de sahne alacak

İki sezondur devam eden ‘’Lal Hayal’’ oyununun başarılı oyuncusu Songül Öden, Kırmızı çocuklar derneği çocukları için 13 Mart akşamı Uniqhall’de sahne alacak.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde tiyatro severler ile buluşan Songül Öden’in tek kişilik oyunu, yapımcılığını Medyapım ile ortak yürüttüğü ‘’Lal Hayal’’ 13 Mart’ta sahnelenecek oyununun tüm geliri Kırmızı çocuklar derneğinin Bilim ve Tasarım merkezine bağışlanacak işbirliği için ‘’ Yakın arkadaşlarım Serli ve Nathalie ile Maçka parkında piknik yaptığımız sırada haberdar oldum bu harikalar yaratan dernekten.. İkisi de çok güvendiğim kişilerdir. Gözleri parlayarak olağanüstü hikayeler anlattılar bana. Ben de bir parçası olmak istedim bu hikayenin ve oyunumun tüm gelirini derneğe bağışlamak üzere oynayabileceğimi söyledim. Ardından beni işin mimarı Simay Bülbül ile tanıştırdılar.. Hayatını çocuklara adamış böylesine güçlü bir kadının yarattığı hikayenin bir parçası olmak benim için çok kıymetli. Birleşmiş Milletler ile yaptığım saha çalışmalarındaki kadın ve çocukların öyküleri ilham olmuştu Lâl Hayal oyununu yapmama, şimdi de bir başka ilham verici dayanışma hikayesinin bir parçası oluyor Lâl Hayal… Çoğalarak büyüyor hayal ettiğimiz hikayemiz. Lâl olmayı bırakıyor ses çıkartıyor..’’

Derneğin kurucu başkanı Simay Bülbül ‘’ Sevgili Songül Öden Türkiye’ deki hem oyunculuk hem de toplumsal konulara hassasiyet gösteren en değerli kadınlardan biri. Anlattığı hikayedeki ‘Lal Hayal’ Türkiye’ nin bir gerçeği. Ben o kadar çok ‘Lal Hayal’lerle tanışıyorum ki… Annesi, babası tarafından öldürülmüş; hayatta kalma mücadelesi veren Lal Hayal’ler. İşte bu yüzden tüm hikayeler birleşince ortaya harika bir proje çıktı. Lal Hayal oyunu sayesinde bir çok çocuğumuza bir umut, hayatlarına bir renk olacağız ‘’ dedi.

blank

“LAL HAYAL” SAHNESİNDEN KIRMIZI ÇOCUKLAR YARARINA BİLİM TASARIM MERKEZİNE…

Kırmızı çocuklar Derneği, projeler geliştirerek, koşulsuz bir sevgi ve güven ortamı içinde çocuklarla birlikte zaman geçirerek, onları ihtiyaç duydukları alanlarda desteklemeyi amaçlıyor. Koruyucu aile kavramını yaygınlaştırmak ve koruyucu aileler ve yanlarındaki çocuklara destek vermek amacıyla kurulmuş olan Kırmızı Çocuklar Derneği 2018 yılından beri başarılı projelere imza atmış. ‘’ Her çocuk, koşulsuz sevgi, karşılıklı güven ve saygı duyulan, sıcak bir aile ortamında büyümeyi hak eder’’ başlangıç noktasından yola çıkarak Kırmızı Çocuklar Derneği Koruyuculuk Aile Programı her çocuğun ihtiyaç duyduğu koşulların sağlanmasını hedefliyor.

Lal Hayal gösteriminden elde edilecek gelirin tamamı, çocuklar için hizmet veren Bilim ve Tasarım Merkezi için kullanılacak. Çocukların gelecekteki hayatları için istihdam sağlayacakları meslek edinme ve bu konuda farkındalık ve yönlendirme ve danışmanlığı da verecek olan Merkez, eğitimleri uzman eğitimciler ve kendi alanında uzman gönüllüler ile sağlayacak.

Proje tasarımı da Songül Öden’e ait olan ‘Lâl Hayal’ oyunun yapımcılığını da Medyapım ve Songül Öden üstleniyor. Oyunun ekibinde oyunun senaristi, müziği, prodüksiyon ve yaratıcı ekibinde kadın egemenliği ve koalisyonu hakim.

Aysel Yıldırım ve Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği, senaryosu Sevilay Saral’a ait olan ‘Lâl Hayal’in sanat yönetmenliğini Naz Erayda yapıyor. Lâl Hayal’in müzikleri ise Kardeş Türküler grubunun perküsyon sanatçısı Diler Özer imzası taşıyor. Oyunun dans performansları Gizem Erdem koreografisiyle, Ömer Yeşilbaş ve Çisil Sıkı yönetimindeki Dansfabrika ekibi tarafından sergileniyor. Oyunun uygulayıcı yapımcılığını Cansın Şenel üstleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.