Sokak yasağı geliyor mu? İçişleri Bakanlığı’ndan flaş açıklama!

İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorulara "Zaman zaman belli tedbirler alınıyor ama sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu an alınan bir karar ve değerlendirme yok" cevabını verdi.

İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorulara “Zaman zaman belli tedbirler alınıyor ama sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili şu an alınan bir karar ve değerlendirme yok” cevabını verdi.

“Başta Ankara’daki görüntüler olmak üzere işlem başlatılacak”

Koronavirüs tedbirlerinin ihmal edildiği asker uğurlama törenlerine ilişkin görüntülerin medyada yer almaya devam ettiğine yönelik soru üzerine Çataklı, asker uğurlama törenlerinin yasaklanmasına ilişkin bütün birimlere gerekli talimatların verildiğini, konunun kamuoyuna da deklare edildiğini söyledi.

Çataklı, temel hedeflerinin bu törenlerin tümüyle kalkması ve hiçbir açık bırakılmaması olduğunu belirterek, “Basına yansıyan olaylarda olduğu gibi bazı görüntüler gördük. Görüntülerin olduğu yerlerle ilgili başta Ankara’daki hadise olmak üzere gerekli işlemler derhal başlatıldı. Hem görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olan ortam hem de görevlilerle ilgili işlemler takip edilecek. Biz olabildiğince gerekli bütün tedbirleri alacağız. Diğer insanların da hak ve hukuku dahil olmak üzere bunun insan sağlığı ile ilgili bir yönü var. Vatandaşlarımızdan ayrıca hassasiyet beklediğimizi de bu vesileyle ifade etmek istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“Sokağa çıkma yasağı şu an söz konusu değil”

“Ankara’da koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla sokağa çıkma kısıtlaması düşünülüyor mu?” sorusu üzerine de Çataklı, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun bir değerlendirme yaptığını, tavsiyede bulunduğunu, bunları İçişleri Bakanlığına ilettiğini, tedbirlerin de o çerçevede alındığını anlattı.

Canlı, dinamik bir sürecin yürütüldüğüne, belirli tedbirlerin de alındığına işaret eden Çataklı, “Sokağa çıkma ve benzeri ile ilgili şu anda elimizde alınmış bir karar yok, şu anda elimizde bir değerlendirme de yok. İlerleyen bir süreç, inşallah bu aşamaya gelmeyiz. Bilim Kurulu üzerinden yapılan değerlendirmelerle ilgili tedbirler ancak geliştirilebilir. Şu anda böyle bir durum söz konusu değil.” dedi.

Sokak düğünlerinin yasaklanması kararına da değinen Çataklı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim genel olarak aldığımız tedbirler vardı. Valiliklerin aldığı tedbirler var. Hepimizin el birliğiyle üstesinden geleceğimiz bir süreç, oraya insanları davet ederken oraya gelenler dahil, kendilerinin bir risk altında olduklarını, başkalarını, eşimizi, dostumuzu, en çok insanları da risk altına attığımız gerçeğini de göz ardı etmemek lazım. Bu kapsamda tedbirleri geliştiriyoruz, tedbirler de artıyor. Gün sonunda ortaya çıkan görüntüleri kabul etmemiz mümkün değil.

Bütün güvenlik birimlerimiz bu kapsamda bir çabanın içindeler. İllerimizde bu kapsamda yeni tedbirler de geliştiriyorlar. Milletimizin de bu husustaki hassasiyetinde fayda var.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.