Sokağa çıkma yasağında ekmek ihtiyacı nasıl karşılanacak?

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, bu geceden, 12 Nisan saat 24.00’e ilan etti. Sokağa çıkma yasağı kararının açıklanmasının ardından çok sayıda vatandaş sokaklar akın ederek market ve fırınlara gitti. Peki bu iki günlük süreçte vatandaş ekmek ihtiyacını nasıl karşılayacak? İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin açıkladı.

İçişleri Bakanlığınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, bu geceden itibaren 12 Nisan saat 24.00’e kadar 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta il sınırları içerisinde uygulanacak sokağa çıkma yasağına ilişkin valiliklere genelge gönderildi.

Akşam saatlerinde duyurulan bu karar vatandaşta paniğe sebep olurken marketlerde, manavlarda ve fırınlarda, koronavirüs salgınına rağmen uzun kuyruklar oluştu. Bu iki günlük süreçte vatandaşın ekmek ihtiyacının nasıl karşılanacağını ise İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin anlattı.

YouTube video

ARAÇLAR MAHALLE MAHALLE GEZECEK

Sözcü’de yer alan habere göre, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, bu süreçte fırınların hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Çetin, gerek fırınların açık olacağını gerekse de ekmek dağıtımı yapan araçların mahalle mahalle gezerek vatandaşın ekmek ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Çetin, ancak evinin yakınında fırın olan vatandaşların fırınlara gelerek ekmek alabileceğini, evi uzakta olan vatandaşlar içinse araçlarla ekmek dağıtılacağını söyledi.

‘FIRINLARIMIZ ŞİMDİDEN EKMEK ÜRETMEYE BAŞLADI’

Fırıncılar Odası Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da söz konusu durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Balcı, cumartesi ve pazar günü ekmek üretimi konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtti. Meslektaşlarını bilgilendirdiklerini anlatan Balcı, “Üretim yapılacak, araçlarla mahallelere dağıtım gerçekleştirilecek. Araçlar her mahalleye gidecek. Vatandaşların tedirgin olması gereken bir durum söz konusu değil” dedi.

Fırıncıların üzerine düşeni yapacağını ifade eden Balcı, “Sıkıntı olacak yerlerde de kaymakamlık ve belediyeler devreye girecek. Onlar araçlarıyla ekmek dağıtacak. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Aynı üretimi, hatta fazla üretimi yapacağız. Gerekirse fazla kalsın. Ama insanlar ekmek arayıp, tedirgin olmasınlar. Şimdiden fırınlarımız ekmek üretmeye başladı” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.