ŞOK! Zuhal Topal’daki skandalı itiraf etti!

Zuhal Topal’ın sunduğu evlilik programında sahte nikah memuru olarak canlı yayına çıkan şoför Halis Bozkurt her şeyi itiraf etti.

Damat adayı Adnan Bey nikah masasında herşeyden habersiz gözyaşları içinde Gelin adayı Nargile Hanım’ı beklerken büyük bir oyun düzenlenmiş ve programa nikah memuru olarak çıkan Halis Bozkurt’un aslında ulaştırma servisinde şoför olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı.

İŞTEN ATMAKLA TEHDİT ETTİLER
Yaşanan bu skandalın ardından Bozkurt, programın yapım şirketi Sobe Film Prodüksiyon Hiz. AŞ yöneticisi Zeynep Esra Peker, program çalışanları Aslı Kaprol ve Merve Polat’tan davacı oldu.

Sahte nikah memuru Halis Bozkurt şikayetinde şu ifadeleri kullandı;

20.10.2015 tarihinde “Zuhal Topal’la İzdivaç” isimli evlilik programında tarafıma SOBE FİLM PRODÜKSİYON HİZ. AŞ yöneticisi ZEYNEP ESRA PEKER’İN talimat verdiğini söyleyerek ASLI KAPROL ve MERVE POLAT tarafından nikah memuru kıyafeti verilerek giymem istendi ve nikah memuru gibi davranarak programda yer almam yönünde baskı yapılmıştır. Ben aslında şoför olarak çalışmakta isem de bu programda istenileni yapmamam halinde işten çıkarılmam için iş sahiplerinin aranacağı söylenerek korkutuldum. İşimden olma korkusu ile elbette bunun bir tiyatro oyunu gibi lanse edileceğini düşündüğümden istenileni mecburen yaptım.

Herkes şimdi çıkan haberlerin ve sahte nikah memuru skandalının ardından FOX TV yönetiminin ve RTÜK’ün ne yapacağını merak ediyor

İşte Halis Bozkurt’un dava dilekçesi;

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

ŞİKAYET EDEN : Halis Bozkurt

SİKAYET EDİLEN : 1- Aslı Kaprol
2- Merve Polat
3- Sobe Film Produksiyon Hiz. AŞ yöneticisi
Zeynep Esra Peker
Cendere Cad. Huzur Mah. Sarıyer, İstanbul

SUÇ VE TARİHİ : 20.15.2015

AÇIKLAMALAR :

1) 20.10.2015 Tarihinde ” Zuhal Tapol’la İzdivaç” isimli evlilik TV programında tarafıma Sobe Film Produksiyon Hiz. AŞ yöneticisi Zeynep Esra Peker’in talimat verdiğini söyleyerek Aslı Kaprol ve Merve Polat tarafından nikah memuru kıyafeti verilerek giymem istenmiş ve nikah memuru gibi davranarak programda yer almam yönünde baskı yapılmıştır. Ben aslında şoför olarak çalışmakta isem de bu programda istenileni yapmamam halinde işten çıkarılmam için iş sahiplerinin aranacağı söylenerek korkutuldum.

Söz konusu program kadın ve erkeklerin birbirlerine talip olduğu ve evlenme kararı verenlerin evlendiği bir program olup, bu karara verenlere de seyircilerin önünde şahitler huzurunda ve nikah memuru eşliğinde evlendirilmesi üzerine kuruludur. Ben 20.10.2015 tarihli yayında Sobe Film Produksiyon Hiz. AŞ yöneticisi Zeynep Esra Peker’in talimat verdiğini söyleyerek Aslı Kaprol ve Merve Polat tarafından bana nikah memuru kıyafeti verilerek bunu giymem ve nikah masasında oturmam istenmiştir. İşimden olma korkusu ile ve elbette bunun bir tiyatro oyunu gibi lanse edileceğini düşündüğümden istenileni mecburen yaptım. Gerçeği ise beni programda görenlerden ve medyada yer alan haberlerden öğrenmiş bulunmaktayım. Bu sebeple beni bu işe zorlayanlardan ve program yapımcılarından ve yetkililerinden şikayetçi olmak zorunluluğu doğmuştur.
2) Ben sonraki günlerde medyada çıkan ve kendi fotoğrafımın da yer aldığı haberleri görünce şoka uğradım. Benim gerçek nikah memuru olarak gösterildiğimden hiç mi hiç haberim olmayıp, zor bir duruma düşerek mağduriyet yaşamaktayım. Bu sebeple uğrayacağım her türlü maddi ve manevi tazminat talepleri ve işçilik haklarıyla ilgili doğabilecek haklarım için mahkemelere başvuru hakkımı da saklı tutmaktayım.

Benim bilgisizliğimden ve tecrübesizliğimden faydalanılmış, işim bir tehdit unsuru olarak kullanılmış ve bunu yapmam zorunlu tutularak kandırılmış bulunmaktayım. Bunun bir suç olabileceğini dahi düşünmedim. Büyük bir üzüntü ve mağduriyet içerisindeyim.

Bir suçlu gibi fotoğraflarım medyada yer almakta olup, buna sebep olan ya da olanlardan şikayetçiyim.

Program sonrasında medyada yer alan haberlerde (http://www.sabah.com.tr/medya/2016/01/11/zuhal-topal-da-sahte-nikah-memuru-skandali ) 20.10.2015 tarihinde yayınlanan ” Zuhal Tapol’la İzdivaç” isimli TV programındaki nikah memurunun aynı programda çalışan tarafımın olduğu ve nikah memuru olarak lanse edildiği yer almaktadır. İşimden olacağım korkusu yaratılarak bunu yapmaya zorlayan ilgililerin bu konuda cezalandırılmalarını talep ederim.

Yukarıda açıkladığım üzere ve yapılacak inceleme neticesi Savcılığınızın re’sen gözeteceği hususlardan dolayı; programın yapımcıları olan şüpheli ya da şüpheliler hakkında soruşturma başlatılarak haklarında gerekli cezanın verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.15.01.2016

Şikayetçi
Halis Bozkurt

Sabah

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.