ŞOK! Şifalı çay kokainli çıktı

İtalya şu sıralarda büyük bir skandalla çalkalanıyor. La Repubblica’nın haberine göre İtalya’da Roberto adında bir otobüs şoförünün rutin sağlık taramalarında kokain kullandığının saptanması ilginç bir durumu açığa çıkardı. Benzer durum aynı şehirdeki iş yeri çalışanlarında da gözlemlendi. Özellikle plazalarda çalışan insanların şirket doktorları tarafından yapılan testlerde hemen her çalışanda uyuşturucu kullanımı şüphesi ortaya çıkınca İtalya’da işler biraz karıştı.

Söz konusu kişilerin durumunu inceleyen bir doktor, aynı çaydan iki bardak içerek kendisine tahlil yaptı. Kendi tahlillerinde kokain izine rastlayan doktor, durumu gıda güvenliğinden sorumlu polis birimi NAS’a bildirdi. Olayı açıklığa kavuşrutmak için çalışmalara başlayan NAS’ın bulgularına göre “Delisse Alla Coca” adı verilen bir “şifalı çay” da yüksek oranda kokaine rastlanıyor.

İtalya’da konuyla ilgili Narkotik tarafından sorguya bir çay dükkanı işletmecisi “Ben de bu çayı kullanıyorum evet biraz garip hissettiriyor ama aromasından kaynaklanıyor diye düşünüyordum” cevabını verince İtalyan Narkotik ekipleri kendisine “Coca kelimesi sence şüpheli değil mi?” diye soruyor. Çay dükkanı işletmecisi ise “Ben Coca Cola aromalıdır diye düşünmüştüm.” cevabını verince, işletmeciden bu çayın kaynağı soruluyor. Araştırma Narkotik şubeyi Milan’da yaşayan Peru asıllı bir tüccara ulaştırıyor. Söz konusu tüccarın, Delisse Alla Coca’yı yıllardır Avrupa’nın hemen her ülkesine sattığı ortaya çıkınca skandal büyüyor. Öyle ki bu çayın satışı serbest ve internetten de kolayca elde edilebiliyor!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.