ŞOK! Pokemon Go ajan çıktı

Dünyada salgına dönüşen sanal oyunun, ABD istihbarat örgütüne hizmet ettiği öne sürüldü.

Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan ve insanların bir anda bağımlı hale geldiği “Pokemon GO” isimli sanal gerçeklik oyununun, CIA ile bağlantılı olabileceği iddia ediliyor.

Pokemon GO’nun geliştirici şirketi olan Niantic ve kurucusu John Hanke, daha önce CIA için In-q-Tel şirketinde Google Earth’ü geliştirmek için sermaye fonu kullandı. In-Q-Tel, bir zamanlar “ABD İstihbarat Topluluğu” görevlerini desteklemek için yenilikçi teknoloji çözümleri geliştiren bağımsız stratejik yatırım firması” olarak tanımlanıyordu.

BİLİNMEYENLER AÇIĞA ÇIKIYOR

CIA’in Pokemon GO yazılımına yönelik ilgisinin olmasını görmek oldukça kolay. Oyun; oyuncusunun kamera ve jiroskopuna ulaşarak gerçek dünyada evinde veya ofisinde Pokemon yakalaması şeklinde oynanıyor. Bu sayede akıllı telefonlar bölgede bilinmeyen ev, iş yeri veya bilinmez geçitleri bilinen hale getiren bir casusa dönüşüyor. 2000’li yılların başında In-Q-Tel, Koyhole Şirketine yatırım yapıyor.

CASUSLARIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTI

Keyhole 3D görüntülerle coğrafi verilerin analizlerini uydu yardımıyla alan ve binaların gerçek görüntülerini çıkaran bir yazılım geliştiriyordu. Şirketin adı rastlantı eseri seçilmiş değil. “Keyhole yani Anahtar Deliği.” Şirket ise Amerikan Ulusal Keşif Ofisi tarafından fırlatılan casus uyduların öncülüğünü yaptı. 2004’te yılında ise Google Keyhole’u satın aldı ve Google Earth teknolojisini yapılan çalışmalara uyarladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.