ŞOK! Nasa’dan ürkütücü haber: Dev astreoit dünyaya yaklaşıyor

NASA’dan 2021 yılı için ürkütücü bir açıklama geldi. Görülebilecek en büyük asteroit, Dünya’nın 2 milyon kilometre yakınından geçecek.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, 2021 yılında gözlemlenecek en büyük asteroitin Dünya’nın yakınından geçeceğini açıkladı.

2021’in en büyük göktaşı, Dünya’ya sadece birkaç gün uzaklıkta bulunuyor. NASA, 2001 FO32 adı verilen asteroitin, 21 Mart’ta Dünya’nın 2 milyon kilometre yakınından geçeceğini duyurdu.

NASA göktaşının Dünya’ya çarpma riskinin bulunmadığını söyledi. NASA, 2001 FO32’ın 20 yıl önce keşfedildiğini ve o tarihten beri düzenli olarak izlendiğini belirtti.

Dev asteroitin, 440-680 metre genişliğinde ve en az 1 kilometre çapında olduğu ve saatte 124 bin kilometre hızla hareket ettiği ifade edildi. 2 milyon kilometre uzak gibi gelebilir ancak Dünya’ya en yakın gezegen Venüs ve iki gezegen arasında 38 milyon kilometre bulunuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.