ŞOK! Keçi gibi yaşadı 10 trilyonluk ödül kazandı

Dağ keçilerine benzemek için bacaklarıyla kollarına özel protezler takıp üç gün boyunca dere tepe dolaştı.

Harvard Üniversitesi’nin Nobel Ödülü’ne karşı dağıttığı “Ig Nobelleri”ne dağ keçilerine benzemek için bacaklarıyla kollarına özel protezler takıp üç gün boyunca dere tepe dolaşan İngiliz araştırmacı 10 trilyonluk ödül kazandı.

CNN Türk’ün haberine göre; “Önce güldürmek, sonra düşündürmek amacıyla” her yıl tuhaf konularda yapılmış bilimsel araştırmalara verilen Ig Nobel Ödülleri, Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen törende biyoloji ödülü, “Keçi-Adam” olarak ün kazanan İngiliz Tom Thwaites’a verildi.Thwaites, modern yaşamın stresinden kaçmanın yollarını ararken tanıştığı dağ keçilerinin zamanla en büyük tutkularından biri olduğunu söyledi.Salford Üniversite’ndeki çalışma arkadaşlarıyla kendisine keçi bacaklarına benzeyen protezler yapan Thwaites, üç gün boyunca Alpler’de dağ keçileriyle nasıl yarenlik ettiğini anlattı.Thwaites, deneyi sırasında özellikle bir dağ keçisiyle arkadaş olmayı başardığını söyledi.

Thwaites, ödülü farklı dönemlerde vahşi doğada porsuk, samur, geyik, tilki ve kuş gibi yaşamayı deneyen Charles Foster ile paylaştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.