ŞOK! Kansere çözüm kedi dışkısından çıktı

Araştırmacılar, kedi dışkısındaki öldürücü bir parazitin kanser tedavisinde kullanılabileceğini tespit etti. BD’deki Dartmouth Üniversitesi Geisel Tıp Okulu’ndan araştırmacılar, kedi dışkısındaki öldürücü bir parazitin kanser tedavisinde kullanılabileceğini tespit etti.

Yumurtalık kanseri tedavisinde etkili

Yalnızca kedi dışkısında bulunan tehlikeli Toxoplasma gondii isimli parazit, toksoplazmos ve şizofreni gibi hastalıklara yol açabiliyor. Ancak ABD’li araştırmacıların gerçekleştirdiği ve PLOS Genetics dergisinde yayınlanan son çalışmada, bu kötücül parazitin yumurtalık kanseri tedavisinde etkili olabileceği belirtildi.

Araştırmacılar, parazitin salgıladığı proteinlerin bağışıklık sisteminin kanserli hücreleri yok etmesini kolaylaştırdığını ifade etti. Daily Mail’e konuşan araştırma ekibinden Prof. David Bzik, parazitteki proteinlerin kullanımının bağışıklık sistemini kontrol eden önemli mekanizmaları harekete geçirebileceğini söyledi. Öte yandan bu parazit kullanılarak oluşturulan bir aşının da fareler üzerinde denendiğinde yalnızca yumurtalık kanseri değil, göğüs, böbrek, akciğer ve karaciğer kanserli hücrelere de etki ettiği gözlemlendi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.