ŞOK! iPhone’larda korkutan tehlike

Güvenlik konferansında ortaya çıkan bir güvenlik zaafiyeti iPhone’a uzaktan erişimi mümkün kılıyor. Peki bu güvenlik zafiyeti hangi iPhoneları etkiliyor?

iPhone, Apple’ın ekosistemleri içerisinde kuşkusuz en popüler olanı. Bu denli yüksek satış rakamlarına sahip olan iPhone, hackerların da ilgisini çekiyor.

Black Hat Asia konferansında konuşan güvenlik araştırmacısı Marco Grassi, iPhone’lara uzaktan erişimin mümkün olduğunu belirtti.

Bağlı olduğu WiFi üzerinden hiçbir izin veya sorgu sormadan direkt olarak işletim sistemine müdahale edebilindiğini ortaya çıkaran Marco Grassi, bu kritik açık nedeniyle konferansın ilgi çeken konuşmacılarından oldu.

shiftdelete.net’in haberine göre bu kritik açık iOS 10.2’den eski bütün sürümlerde aktif olarak kullanılabiliyor. Fakat eski iOS sürümüne sahip hala hatırı sayılır sayıda cihaz olduğunu da belirtti.

Eğer sizin iOS sürümünüzde eskiyle en güncel iOS versiyonuna yükseltmenizi öneriyoruz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.