ŞOK! iPhone’lar dinlenebiliyor mu?

Apple, iOS işletim sisteminde yer alan bir açık ile gündemde.

FaceTime ile ilgili olarak tartışma yaratacak bir gelişme yaşandı. Apple’ın iOS 12.1 güncellemesini yayınlanmasından sonra ortaya çıkan bir hata nedeniyle FaceTime’dan arama aldığınızda bu aramaya yanıt vermeseniz dahi sesiniz karşı tarafın kulağına ulaşıyor olabilir.

iOS 12.1 güncellemesi pek çok sorunu beraberinde getirmiş, kullanıcıların hücresel internet bağlantılarını dahi zaman zaman kendi kendine kopardığı ortaya çıkmıştı. Bu kez güncellemenin FaceTime’da büyük bir güvenlik açığına sebebiyet verdiği ortaya çıktı. FaceTime’ı aktif olarak kullanmasanız bile FaceTime üzerinden arama aldığınızda güvenlik açığı kendini belli ediyor.

FaceTime aramasına yanıt vermediğinizde, arama devam ettiği sürece sesiniz aramayı yapan kişiye ulaşıyor. Yani mikrofon açık kalıyor. Bu ilginç hatanın iOS 12.1 güncellemesi sonrası bazı kullanıcılarca fark edilmesi üzerine Apple’a kullanıcılar şikayet yağdırdı.

Peki kullanıcılar ne yapmalı? Cihazlarını iOS 12.1 sürümüne güncelleyen kullanıcıların, sorun çözülene kadar güvenlikleri için FaceTime uygulamasını devre dışı bırakmalı.. Bu işlemi Ayarlar > FaceTime menüsü altından gerçekleştirebilirsiniz.

APPLE’DAN AÇIKLAMA…

Apple, görüntülü arama uygulaması FaceTime’da yer alan ve bir kullanıcının başka bir kullanıcıyı aradığında, aranan kullanıcı çağrıya yanıt vermeden aramayı yapan kullanıcıya ses gitmesine neden olan hatayı düzelteceğini duyurdu.

Kullanıcılar arasında kişisel gizlilik endişeleri oluşturan söz konusu hatayı 9to5Mac internet sitesi fark etti.

Konuyla ilgili Apple’dan yapılan açıklamada, “Sorunun farkındayız ve gelecek hafta yayınlanacak olan yazılım güncellemesinde bu sorun için bir çözüm yayınlayacağız” denildi. 9to5Mac’e göre söz konusu hata Apple’ın iOS 12.1 yazılımı ve sonrasıyla çalışan cihazlarında iPhone üzerinden Mac cihazlarına yapılan aramalarda oluşuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.