ŞOK! İlk kafa nakline aylar kaldı

İtalyan cerrah Sergio Canavero 2017’nin Aralık ayında tıp tarihine geçmeyi planladığı ameliyatına başlayacak. Operasyon başarılı olursa daha önce fareler üzerinde denen kafa nakli dünyada ilk kez bir insana yapılmış olacak.

İtalyan Doktor Sergio Canavero sonunda vücut nakli ya da diğer adıyla kafa nakli ameliyatı için, Çinli cerrah Ren Xiaoping ile bir ekip kuracak. Çinli cerrah bugüne kadar fareler üzerinde 1000 kadar kafa nakli ameliyatı gerçekleştirdi. Çinli doktor o kadar iddialı ki, kafasının kesilip sağlıklı bir bedene nakledilebileceğini iddia ediyor. Dünyada ilk defa kafa nakli yapılacak kişi 32 yaşındaki Rus Valery Spiridonov, pekçok bilim insanı intihar olarak nitelendirse de Werdnig-Hoffman amyotrophia hastası Valery Spiridonov, ölmeden önce sağlıklı bir bedende yaşamak istediği için bu operasyonu kabul etti.

FARELER ÜZERİNDE YAPILDI

İlk önce, bir köpeğin omuriliğini kesip ardından yeniden bağladığını söyledi. Şimdi İtalyan sinircerrahı Sergio Canavero, bir grup farenin omuriliğini kesip ardından basitçe “yapıştırıcı” olarak adlandırdığı özel bir çözelti kullanarak yapıştırdığını iddia ediyor. Canavero, bu deneylerin her biri, alandaki pek çok uzmanın saçma ve tuhaf olarak adlandırdığı bir işlem olan dünyanın ilk kafa naklini tamamlama hedefine doğru atılan küçük adımlar olarak nitelendiriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.