ŞOK! Enes Batur’a 3 suçtan soruşturma

Enes Batur’a neden soruşturma açıldı? Ünlü isme 3 farklı suçtan soruşturma açılınca takipçileri Enes Batur Sungurtekin hakkında araştırmalara başladı. Peki amcası için ne dedi? Enes Batur’a hangi suçlamalar yöneltildi? İşte konunun detayları ve son dakika haberleri.

Enes Batur’a neden soruşturma açıldığı gündeme bomba gibi düştü. Enes Batur Sungurtekin hakkında 3 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.

YouTube’da çektiği videolar ile oldukça büyük bir takipçi ve hayran kitlesine sahip olan Enes Batur Sungurtekin hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı , ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından soruşturma başlattı.

20 Ekim tarihinde yayınladığı videoda amcasına küfür, hakaret ve aşağılayıcı söylemlerde bulunan fenomenin o videosu yayınlandığı andan itibaren tepki çekmişti. Videonun yayınlanmasının ardından izleyiciler CİMER’den Enes Batur Sungurtekin hakkkında suç duyurusunda bulundu.

ENES BATUR’A 3 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA

Suç duyurularını dikkate alan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Enes Batur Sungurtekin hakkında ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından soruşturma başlattı.

Savcılık, Sungurtekin hakkında “kişilerin huzur ve sükununu bozma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret” suçlarından yürüttüğü 13 müştekinin yer aldığı dosyanın, yetkisizlik kararıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi. Yetkisizlik kararında, şüpheli Batur hakkında, infial oluşturan eylemiyle ilgili Türkiye’nin her yerinden şikayetlerin yapıldığı belirtildi.

BATUR SORUŞTURMASI ANTALYA’DA

Adli yargılanma hakkının zedelenmemesi ve aynı eylemden dolayı farklı yerlerde birden fazla soruşturmanın yürütülmemesi, şüphelinin ikametgahı ile suçun işleniş yerinin Antalya olması, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da bu konuda soruşturma yürütüldüğü ifade edilen kararda, soruşturmanın bu yönleriyle Antalya yargı sınırları içerisinde yapılmasının ceza yargılaması açısından gerekli olduğu vurgulandı.

BATUR ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Fenomen Enes Batur’un ikamet adresinin Antalya’da olması ve şikayetlerin Türkiye genelinde yapılması nedeniyle soruşturma yetkisizlik kararı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Enes Batur amcası ile yayınladığı video çok fazla tepki alınca, videoyu kaldırmış ve özür dileyip videonun şaka amaçlı olduğunu söylemişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.