ŞOK! Çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay depremin 4. günü paralarının derdine düşmüş!

Depremzedelere bedelsiz vermesi gereken çadırları tanesi 140 bin TL’den Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği’ne satan Kızılay’ın depremin dördüncü günü paralarını nasıl değerlendireceğini planladığı ortaya çıktı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde Kızılay, artık altın, gümüş ve borsada yatırım yapabilecek, parasını katılım bankalarında değerlendirebilecek.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, afetzedelere yardım konusunda eleştirilerin hedefinde olan Kızılay’ın deprem sonrasında tanesi 140 bin TL’ye çadır sattığı ortaya çıktı.

Deprem felaketinin ardından depolarındaki çadırları afetzedelere bedelsiz vermek yerine Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği’ne sattığı öğrenilen Kızılay’ın Maraş depreminin dördüncü günü olan 9 Şubat 2023’te Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile yatırımcılarıyla paraları nerelerde değerlendireceklerine dair düzenlemelerin bilgisi paylaşıldı.

Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre, 9 Şubat’ta yayımlanan “Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel içtüzük tadil metni” ile Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin daha önce tüzüğünde yer alan “fon, altına, diğer kıymetli madenlere, diğer kıymetli emtialara yatırım yapamaz” maddesi tüzükten çıkarıldı. Böylece kurumun altın, gümüş yatırım araçlarına yatırım yapabilmesinin önü açıldı. Kızılay nakit parasını bundan sonra faizsiz bankalarda yani katılım bankalarında değerlendirecek.

BORSA’YA DA EL ATILDI
Şirket ayrıca yatırımlarına ilişkin başka kararlar da aldı. “Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel ihraç belgesi” ile Kızılay nakit yatırımların ise faizsiz bankacılık sisteminde yani katılım bankalarında tutulabileceğine dair değişiklikleri yayımladı.

Bu belgede Kızılay yatırımlarının en fazla yüzde 20’lik kısmını da Borsa İstanbul’da (BİST) değerlendirebileceği bilgisi paylaşıldı. Karardan bir hafta sonra 15 Şubat’ta “Türkiye Tek Yürek” başlığıyla düzenlenen Yardım kampanyasında 115 milyar 146 milyon TL bağış toplandı. Toplanacak yardımlar, AFAD ve Kızılay’a verilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.