ŞOK! Ameliyatla sesini kalınlaştırdı

Elazığ’da ince sesinden rahatsız olan bir kişi ameliyatla sesini kalınlaştırdı.

Elazığ’da yaşayan ve adının açıklanmasını istemeyen 27 yaşındaki erkek hasta G.B, sesinin çok ince olmasından yakınarak bir sağlık kuruluşuna başvurdu.Uygulanan terapilerde sesi kalınlaştırılamayan hastanın, tiroplasti tip 3 (feno cerrahi) ameliyatı olmasına karar verildi. Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Op. Dr. Aykut Bozan’ın lokal anestezi altında gerçekleştirdiği operasyonda, G.B, İstiklal Marşı’nı okudu, sayıları, günleri ve haftaları saydı. Bu sırada doktorlar, hastanın ses tellerinin gerginliğini, bir estrümanın akort ayarını yapar gibi düzeltti.

“SESİM ÇIKMIYORDU”

Operasyonda, G.B’nin sesindeki anlık değişim kameralarla da kayıt altına alınırken, hastanın istediği ses tonu yakalanınca gırtlağın çatısı sabitlendi. Uzun yıllar ses tonundan rahatsızlık duyan G.B, ameliyathaneden çıkar çıkmaz annesiyle sohbet etti. G.B, çocukluğundan beri ince sesli olmanın sıkıntısını yaşadığını ifade ederek, “Bağırmak istediğimde sesim çıkmıyordu. Şimdi herkes gibi normal bir sesim var” dedi.
Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay, hastanın 10 gün boyunca sesini yormaması gerektiğini, bunun dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadan normal hayatına dönebileceğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.