ŞOK! Ahmet Kuraldan, Sıla’ya “O…. sen, seni öldüreceğim. Dışarı çıkmayacaksın”

Oyuncu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla’ya şiddet uyguladığı o geceye ait detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Tanıklardan Hatice Zeynep Tunç ifadesinde Kural’ın, Sıla’ya “O…. sen, seni öldüreceğim. Dışarı çıkmayacaksın. Sen dayak istiyorsun. Bak şimdi neler oluyor” dediğini duyduğunu söyledi.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu’na yönelik hakaret, tehdit ve basit tıbbi yaralama suçlarından 5 yıla kadar hapsi istenen oyuncu Ahmet Kural hakkında düzenlenen iddianamede o gecenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Şarkıcı Sıla’nın 29 Ekim’de oyuncu Ahmet Kural’ın Zekariyaköy’deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek şikayetçi olması üzerine başlatılan soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Kural hakkında düzenlediği iddianamede Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verdi.

Sıla’nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer aldı.

“TARTIŞMA 15 DAKİKA SÜRDÜ”

İddianamede yer alan Ahmet Kural’ın ifadesinde, Sıla ile aralarında bir tartışmanın yaşandığını kabul ettiğini belirterek, “Sıla’nın evden gitmesini istemem üzerine seslerimizi yükselttik. Fakat tehdit etmedim. Alkollüydük. Birbirimizi kollarından tutarak sarstık. Tartışma 15 dakika sürdü. Birkaç kere yere düştük. sakinleştikten sonra Sıla evden ayrılırken ‘Seni bitireceğim Ahmet’ dedi” dediği belirtildi.

İddianamede Sıla’nın şoförü Mahmut Kaçak, Kural’ın komşusunun misafiri Hatice Zeynep Tunç’un ifadeleri şöyle yer aldı:

“TOKAT SESLERİ GELİYORDU”

Hatice Zeynep Tunç ifadesinde Ahmet Kural’ın villasından saat 04.00 sıralarında bir kadınla tartışma ve tokat seslerinin geldiğini belirtti. Tunç, Kural’ın “O…. sen, seni öldüreceğim. Dışarı çıkmayacaksın. Sen dayak istiyorsun. Bak şimdi neler oluyor” dediğini duyduğunu, polisi korktuğu için aramadığını belirtti.

“KIYAFETLERİ DAĞILMIŞTI”

Sıla’nın şoförü Mahmut Kaçak ise Sıla ve Ahmet Kural’ı oyuncunun Zekariyaköy’deki evine bıraktığını, Sıla’nın gece burada kalacağını söylediğini belirtti. Saat 05.30 da ise Sıla’nın kendisini arayarak gelmesini istediğini belirten Kaçak, Sıla’nın kıyafetlerinin dağılmış olduğunu kendisini Hande Kızıl’ın yanına bırakmasını istediğini söyledi. Kaçak, “Aracı kullanırken Sıla, Ahmet Kural’ın kendisini dövdüğünü söyledi” dedi.

TARAFLAR UZLAŞAMADI

Savcılık soruşturmada, Sıla’nın beyanı, tanık beyanı, doktor raporu ve Ahmet Kural’ın ikrara varan savunması göz önüne alınarak Kural’ın Sıla’ya “Git buradan, seni öldürürüm, o….., dışarı çıkmayacaksın, sen dayak istiyorsun, bak şimdi neler oluyor” şeklinde tehdit ve hakarette bulunduğu, darp ederek basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde yaralanmasına sebep olduğunu belirtti. Kural’ın hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarını işlediğinin belirtildiği iddianamede bu nedenle dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderildiği ancak tarafların uzlaşamadığı anlatıldı.

KURAL’IN VERDİĞİ GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ

Uzlaştırma bürosuna Kural’ın avukatı tarafından sunulan olaydan 18 saat sonra çekilen video görüntülerinin incelenmesini talep etmesi üzerine dosyanın tekrar savcılığa geldiğinini anlatıldığı iddianamede, görüntüler ve fotoğraflar üzerinde bilirkişi incelemesi yapıldığı belirtildi. Görüntülerde Sıla’nın şarkı söylediğini tespit eden savcılık, olaydan sonra Sıla’nın yanında bulunan Rüçhan Hande Kızıl, Togay Han Numanoğlu, Cem Mumcu’nun ifadesine başvurduğunu belirtti.

SILA’NIN VÜCUDUNDA EKİMOZ VE ÖDEMLER VARDI

Doktor Cem Mumcu tanık olarak alınan ifadesinde, olaydan sonra Sıla’nın çağırması üzerine Sıla’ın vücudunda ekimoz ve ödemler gördüğünü, Sıla’nın o gece üzüntüsünü paylaşmak için şarkı söylediğini, basına yansıyan videoyu kendi Instagram hesabından story diye adlandırılan kısımda kayda aldığını ve burada paylaştığını, sonrasında rahatsız hissettiği için bu videoyu sildiğini anlattı.

“SILA’NIN GÖMLEĞİNDE KAN İZİ VARDI”

Sıla’nın asistanı Rüçhan Hande Kızıl da olaydan sonra kendisine geldiğini belirterek, “Sıla’nın beyaz gömleğinin düğmelerinin kopuk, yakasının yırtıktı. Gömleğinde kan izi vardı. Deri pantolonunda ve trençkotunda yırtık gördüm. Yüzünün sol tarafı şişti. Sıla, kendisini Ahmet Kural’n darp ettiğini söyledi. Saçından tutup, başını duvara vurduğunu, tekmeyle vurduğunu söyledi” dedi.

“TESELLİ İÇİN ŞARKI SÖYLEDİ, EĞLENCE DEĞİLDİ”

Sıla’ya giymesi için eşofman ve tişört verdiğini belirten Kızıl, bir süre sonra arkadaşlarının geçmiş olsuna geldiğini bu sırada Sıla’nın kendisini teselli etmek için şarkı söylediğini anlattı. Kızıl, “Bu bir eğlence değildi. Sıla’nın vücudundaki morlukları ve kızarıklıkları gösteren fotoğrafları bizzat kendim çektim” dedi.

“AHMET, SILA’NIN KULAKLARINA VURDU, TEKMELEDİ, KAFASINI DUVARA SÜRTTÜ”

Sıla’nın asistanlarından Togay Han Numanoğlu ise basına yansıyan videoda görünen kişilerden biri olduğunu belirterek 29 Ekim’de Hande’nin kendisini arayarak ‘Sıla çok kötü hemen gel’ demesiyle Hande’nin evine gittiğini belirtti. Sıla’nın ağlamış ve darp edilmiş göründüğünü, yüzünde kızarıklık, şişlik ve kollarında morluk gördüğünü belirten Numanoğlu, “Sıla’nın kendisine Ahmet Kural’ın dövdüğünü söyledi. Kural’ın kulaklarına vurduğunu, tekmelediğini, kafasını duvarlara sürttüğünü, hakaret etiğini anlattı” dedi.

RAPORLARI MAHKEME DEĞERLENDİRSİN

İddianamede Ahmet Kural’ın dosyaya sunduğu Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünce düzenlenen evdeki seslerin komşular tarafından duyulması ve Sıla’nın sağlık raporuna ilişkin İ.Ü. Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından düzenlenen raporların takdirinin mahkemenin değerlendirilmesi istendi.

AHMET KURAL’IN 5 YIL HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, Ahmet Kural’ın “Hakaret, “Tehdit”, “Basit yaralama” suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edilirse Kural’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.