ŞOK! 450 bin lira harcayan adam ‘Ejderha Kadın’a dönüştü!

Bankacılık kariyeri devam ederken radikal bir karar alan adam, yaklaşık 450 bin lira harcadıktan sonra ‘Ejderha Kadın’a dönüştü. İşte Richard Hernandez’in (Yeni adıyla Tiamat Legion Medusa) ilginç yaşam öyküsü…

Bir bankada çalışan Richard Hernandez yıllar süren modifikasyonun ardından yarı insan yarı ejderhaya dönüştü. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Los Angeles eyaletinde yaşayan çılgın adam yıllar önce eşcinsel olduğunu anladıktan sonra farkı bir hayat sürmeye başladı.

Çocukluk yıllarında farkında vardığı durumunun hayatını zorlu bir şekilde yaşamasına sebep olduğunu söyleyen Hernandez, aklına koyduğunu yapabilmek için bankacı oldu. Uzunca bir süre birikim yapan adam, yeterli parayı sağlayınca çeşitli operasyonlarla dönüşmeye başladı.

blank

Hayatı acılarla dolu

Doğduğu andan itibaren yalnızdı Hernandez. Ailesi diğer kardeşleri gibi ona da ilgi göstermedi. Ve bir akşam kardeşleriyle birlikte yılanların bulunduğu bir ormanda terk ettiler. Üç kardeşiyle birlikte bir geceyi ormanda geçirdi. Ailesi, çocukları bulabilmesi için dedelerinin çiftliğine yakın bir yer seçmişti.

Tiamat’ın zorlu çocukluğu terk edilmekle başlamıştı. Öyle de devam etti. 11 yaşında geldiğinde arkadaşlarından farklı olduğunu anlayan Tiamat, eşcinselliği keşfetti. Kısa süre içerisinde de arkadaşları tarafından zorbalık görmeye başladı. Hayat o kadar zorlaşmıştı ki, bunu saklamak zorunda kaldı.

Farkına vardığı tek şey eşcinsel hissetmek değildi Tiamat’ın. Aynı zamanda kendisini kadın gibi görüyordu. Bir genç kız olmak istiyordu ama yaşadığı ortam buna asla müsaade etmiyordu. Okul yıllarında cinsel kimliğini sürekli olarak saklamak zorunda kaldı.

1979 yılında liseyi bitirdikten sonra Teksas’taki Bruni kasabasına bankacılık kariyerine devam etmek için yola çıktı. Bankacılık başarısı ona kapıların daha hızlı açılmasını sağladı ve kurumsal bankacılık biriminde bankacılık başkan yardımcısı oldu.

HIV teşhisi hayatını değiştirdi

Bir yandan bankacılık kariyerini devam ettiren, bir yandan da istediği hayatı yaşamaya başlayan Tiamat bir kontrol sırasında HIV olduğunu öğrendi. O andan itibaren bambaşka bir insana dönüşmeye karar verdi. Hatta bir ejderhaya!

Hastalığıyla savaşmaya başladıktan sonra dönüşümü de başlamış oldu. Önce hormon tedavisi almaya başladı. İlk olarak göğüsleri büyüdü. Ardından dilini çatal yaptı, kafatasına boynuzlar eklesi. Kulaklarını kestirdi, burnunu değiştirdi. Vücuduna dövmeler yaptırdı, yüzüne pullar ekledi.

Yaptığı operasyonlara ara veren Tiamat, yeni hayatında cinsiyetsiz olmak istediğini açıkladı. Sadece “O” olarak anılmak istediğini söyleyen Ejderha Kadın, yılana dönüşmek için gözlerini dahi değiştirdi. Tiamat, 2025 yılında dönüşümünü tamamlamayı düşünüyor. Mod Squad Modified Street Team organizasyonunun kurucusu Tiamat, trans ve topluluk modifikasyon toplulukları için farkındalık yaratmayı umuyor.

Hedefi farkındalık yaratmak

“Hedefimiz ve misyonumuz, toplumu değiştirilmiş alt kültürler hakkında eğiterek ve dünyadaki değiştirilmiş bireylerin daha fazla kabul görmesini sağlayarak, görünürlüğüyle daha fazla farkındalık yaratarak, dünyayı değiştiren alt kültürü kabul ettirmek” diyen Tiamat, “Bugün hayatımda her zaman olduğumdan daha mutluyum, çünkü hayatımı benim şartlarımda yaşama cesaretini gösterdim. Kimsenin katlanamayacağı zorlukların üstesinden gelmek için cesaretimle yürüdüm. Bu yüzden bir ejderhayım” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.