SOCAR Türkiye’ye Özbekistan’dan Ziyaret

Azerbaycan ve Özbekistan arasında kurulan iş birliği kapsamında Özbekistan devlet şirketi Uzbekneftegaz’dan Downstream alanında bir uzman heyet, SOCAR Türkiye’yi ziyaret etti. 3 gün süren ziyarette karşılıklı deneyimler paylaşıldı.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin Aliağa’da yer alan rafineri-petrokimya tesislerini Özbekistan devlet şirketi Uzbekneftegaz’dan bir heyet ziyaret etti. Gerçekleştirilen toplantılarda varlıkların yönetilmesi, iş sağlığı ve güvenliği, teknik servisler, dijitalleşme, değer yaratma, çevik dönüşüm konularında karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

Özbek heyetinin Türkiye ziyareti öncesi SOCAR üst yönetimi, SOCAR Başkanı Rövşan Najaf’ın da katılımıyla Uzbekneftegaz’a ziyarette bulunmuştu. Azerbaycan ve Özbekistan arasında kurulan iş birliği programı kapsamında turizm, sanayi ve ekonomi alanında önemli çalışmalar yapılıyor. Devlet petrol şirketi Uzbekneftegaz, iki ülke arasında imzalanan iş birliğinin ardından ilk olarak çalışmalara SOCAR Türkiye’yi ziyaret ile başladı. 3 gün süren ziyaret sırasında SOCAR Türkiye ile Uzbekneftegaz Downstream yetkilileri bilgi alışverişi yaparak iş birliğine destek verdiler. SOCAR Türkiye uzman ekibi ise Eylül ayında Uzbekneftegaz’ı ziyaret ederek bu iş birliğinin geliştirilmesi çerçevesinde görüşmelerde bulunacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.