Sivas “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında Oscar aday adayı oldu

“Paris’te Türk Sinemasıyla Randevu”da açılış filmi olarak Kaan Müjdeci’nin ilk uzun metraj filmi Sivas gösterilecek. Venedik Film Festivali’nin ana yarışmasında yarışarak büyük bir başarı elde eden Sivas, festivalin Jüri Özel Ödülü’ne layık görülürken, küçük oyuncu Doğan İzci de, Premio Bastio D’Oro “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü” ve “En İyi Kurgu Ödülü”nü alırken, başrol oyuncusu Doğan İzci de “Behlül Dal Özel Ödülü”nü kazananlardan biri oldu.

Sivas, 88. Akademi Ödülleri “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında Oscar aday adayı oldu.

SRP İstanbul’un, T.C. Paris Büyükelçisi Sayın Hakkı Akil’in ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alarak gerçekleştireceği “Paris’te Türk Sinemasıyla Randevu”nun ikincisi Champs Elysées Gaumont Marignan sinemasında Fransız sinemaverlerle buluşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.