Siren, yeni teklisi “Neden?” ile müzikseverlerin karşısında

Yeni nesil rock grupları arasında adından sıkça söz ettiren Siren, yeni teklisi “Neden?” ile müzikseverlerin karşısında!

YouTube video

Dinleyicilerin içselleştirebileceği ve kendi hayatlarından anlar yakalayabileceği şarkılar yapmayı hedefleyen grup, hayatın içinde yaşanan duygu durumlarından kesitler sunan şarkısıyla “Neden?” diye sorgulatacak. Özgün tarzı ve yenilikçi yaklaşımıyla Siren, yeni şarkısını hücum kayıt tekniğiyle Canavar Stüdyo’da kaydetti.

Siren, yeni şarkısının üretim sürecini şu sözlerle anlattı: “Tecrübelerimiz, cevabını bulamadığımız sorular, inişli çıkışlı yaşantılarımız… Hayatlarımız tıpkı bir otobüs yolculuğu gibi… Her durakta farklı bir atmosfer, sürekli bir yolcu sirkülasyonu ve bitmeyen bir koşuşturma… Bütün bu hisler ‘Neden’ şarkımızı yarattı”.
Müziğinin yanı sıra özgün video klipleriyle de müzik dünyasında ayrıcalıklı bir yer edinmek isteyen Siren, “Neden?” şarkısı için animasyon bir klip tasarladı. Grubun gerçek görüntülerinin de kullanıldığı animasyon klip, post-modern bir şehir atmosferinde ilerleyen bir otobüs metaforuyla başlıyor. Bu otobüs yolculuğu, ana karakterimizin mutsuzluğunu ama aynı zamanda kendini ait hissetmediği kalabalıklarla uyum içinde yaşamak zorunda kalmasını simgeliyor. Ana karakterin otobüste karşılaştığı kadın figürü, karakterimizin uyanışını ve yola çıkma kararını temsil ediyor. Videonun ana karakteri, uyanıp kendi yolunu bulmak için otobüsten inmek istediğinde kendini ait hissetmediği kalabalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Ardından gelen sokak koşuşturması, bir şekilde otobüsten inmeyi başaran ana karakterimizin zorlu iç yolculuğunu simgeliyor.

Animasyon olarak hazırlanan klibin yönetmenliğinde Ali Demirtaş, görüntü yönetmenliğinde ise Teğmen Töker yer alırken, şarkının müzik videosu Küp Prodüksiyon tarafından hazırlandı.

Vokalde Emre Köksal, gitarda Tunca İnebolu, bas gitarda Ata Demirtaş ve davulda Zafer Aydöner’in yer aldığı Siren grubunun yeni teklisi “Neden?”, TMC MÜZİK etiketiyle tüm dijital platformlarda!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.