Sıra enflasyonda

Gram altın ve dolar kuru için hareketli bir gün daha yaşanacak. Dün akşam Fed, politika faizinde 50 baz puan artışa gitti. 22 yıl sonra ilk kez bu kadar yüksek bir faiz artışına gidilirken, günün en önemli verisi yurt içinde açıklanacak enflasyon rakamları olacak. Türkiye’nin gündeminde TÜİK tarafından açıklanacak olan Nisan ayı enflasyon verileri yer alıyor. Ramazan Bayramı nedeniyle gecikmeli olarak açıklanacak olan rakamlar saat 10.00’da duyurulacak. Piyasa katılımcıları nisan ayında yıllık enflasyonun yüzde 68,3 seviyesine yükselmesini bekliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın ikinci enflasyon raporunda, “Enflasyon tahmin aralığımızın orta noktaları 2022 yılı sonunda yüzde 42,8, 2023 yıl sonunda yüzde 12,9 ve 2024 yıl sonunda ise yüzde 8,3 seviyelerine tekabül etmektedir. Böylece 2022 yıl sonu enflasyon tahminini 19,6 puanlık güncellemeyle yüzde 23,2’den yüzde 42,8’e yükselttik” açıklamasında bulunmuştu.

Piyasalara ilişkin uzman yorumları merak edilirken Finans Uzmanı Murat Özsoy dolar ve altın piyasasıyla ilgili yatırımcılara uyarılarda bulundu. Özsoy, Fed’in önümüzdeki toplantılarda sergileyeceği bu faiz artış politikası ABD dolar endeksinin önümüzdeki yakın vadede şu andaki seviyelerden daha da yukarılara çıkacağını söylüyor. “Hatta yılın son çeyreğine kadar olan dönemde 102 seviyesinin altında bir dolar endeksi görmeyeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.