Sigara bağımlısı ülkeler listesinde Türkiye kaçıncı sırada?

OECD Bir Bakışta Sağlık 2015 raporuna göre dünyada yetişkinler arasında sigara içenlerin oranı Yunanistan’da yüzde 39’a ulaşırken bu ülkeyi yüzde 38’le Endonezya ve yüzde 34’le Letonya takip ediyor.

Sigara kullanımının yaygınlığında ilk 10’da yer alan diğer ülkeler yüzde 30’la Şili, yüzde 27’yle Macaristan, yüzde 26’yla Estonya ve Çin, yüzde 24’le Rusya, Fransa ve İspanya.

TÜRKİYE’DE KULLANIM ORANI DÜŞTÜ

Türkiye ise yüzde 23,8 sigara kullanım oranıyla dünyada 11. sırada yer alıyor. Türkiye’de bu oranın 2000 yılında yüzde 32 olduğu belirtiliyor.

HER YIL 6 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

OECD raporuna göre Türkiye’de erkeklerin yüzde 37,3’ü ve kadınların yüzde 10,7’si sigara kullanıyor. Rapora göre sigara her yıl 6 milyondan fazla can alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.