Sibel Can’dan Açıkhava Sahnesi’nde unutulmaz konser

Ünlü sanatçı Sibel Can, Kerki Production ve Solfej Organizasyon’un düzenlediği ‘Güz Konserleri’ kapsamında önceki akşam Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde unutulmaz bir konser verdi.

Yağmura rağmen Sibel Can’ı dinlemeye gelen ve Açıkhava’yı hıncahınç dolduran sanatçının hayranları yaklaşık 3 saat boyunca muhteşem bir müzik ziyafeti yaşadı. Can’ı dinlemeye gelenler arasında sanatçı dostu Serkan Çağrı ve eşi Ebru Çağrı, Afet Karacan gibi isimler de vardı.

Konser öncesinde bir basın toplantısı yapan Sibel Can “Bu sene Harbiye Açıkhava’da ikinci konserimiz. Yağmur heyecanı yaşamıştık. Her şeyden önce bu büyük bir sevgi ve bağlılık. Allah’a ne kadar şükretsem az. Birçok insan beni yağmura rağmen izliyor. Ben ne yapsam gerçekten az” diyerek dinleyenlerine müteşekkir olduğunu belirtti.

ÜÇÜNCÜ KONSER SERİSİ START VERDİ!

Can, “Uzun bir aradan sonra müthiş bir albümle dinleyicilerimle bir araya geldim, çok kısa sürede o kadar güzel şeyler yaşattılar ki bana. Gelen bütün seyircinin alkışı ve sevgisiyle bugünlere geldik. Şu anda yaz konserlerinden sonbahar konserlerine geçtik ve konser serimizin üçüncüsü başladı. 5 Ekim Bursa, 10 Ekim İzmir, 12 Ekim Antalya konserimiz var. Antalya konserinden sonra sevgili Tan Taşçı ile bir klip çekeceğiz. Hatta çok istek aldığımız için iki şarkımızı kliplendireceğiz. ‘Yeni Aşkım’ ve ‘Beş Dakika’ şarkımız müthiş ilgi görüyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de Ankara’dayız. 1 Aralık’ta da Bostancı Gösteri Merkezi’nde konserimiz olacak. Çalışmak güzel. Biliyorsunuz ben sahneyi çok seviyorum. Hayattan böyle güç alıyor, böyle mutlu oluyorum” diyerek hız kesmeden hayranlarıyla buluşacağını müjdeledi.

 

 

blank

“BİLDİĞİM TÜM DUALARI OKUDUM”

Sahneye ‘Senden Başka Kimsem Yok’ şarkısı ile çıkan Can, “Ben size nasıl teşekkür etsem az, gerçekten sizden başka kimsem yok. Bu gece bana bunu iyice hissettirdiniz. Yıllardır bana o kadar güzellikler yaşatıyorsunuz ki, bir çoğunuzla beraber büyüdük. İyi günümde kötü günümde yalnız bırakmadınız, bana güç verdiniz. Hava durumunu takip ediyorum birkaç gündür, ne yapacağımı şaşırdım. Bildiğim bütün duaları okudum çünkü sadece sizlerle olmak istiyordum. Beni yalnız bırakmadığınız için tekrar tekrar ve ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Can, ayrıca ‘ Senden Başka Kimsem Yok’ şarkısının YouTube ‘da 28 Milyon izleyiciye ulaşmasından duyduğu mutluluğu da ‘Bizimkisi tamamen organik’ cümleleriyle paylaşmayı ihmal etmedi. “Bir müzisyen kızı olarak Türk sanat müziğinden örnek vermesem olmaz” diyen sanatçı ‘Gül Yüzlülerin Şevkine Gel’, ‘Benzemez Kimse Sana’, ‘Kara Bulutları Kaldır Aradan’ adlı eserleri muhteşem yorumuyla seslendirdi.

Gecede iki adet Nur Yerlitaş imzalı elbise giyen Can, ilk yarıda taşlı ve pırıltılı, ikinci yarıya zebra desenli bir elbiseyle çıktı. Söz ve müziği Tan Taşçı’ya ait ‘Beş Dakika’ şarkısını söylerken Tan’ın sahneye girmesi Açıkhava’daki dinleyiciye büyük bir sürpriz oldu. İkili şarkıyı söyledikten sonra, alkışlar uzun süre dinmedi. Can, “Bana nasıl güzel bir şarkı verdi, alkışlarla Tan’a teşekkür edelim. Sevmediğim şarkıyı bana Allah’ın bir kulu söyletemez. Önümüzdeki hafta klip çekiyoruz” dedi. Tan da “Nasıl güzel söyledin şarkımı. Bu soğukta geldiniz, inanılmazsınız. Sibel Can, çok ince ruhlu güzel bir insan” diyerek Can’a iltifat etti.

BÜYÜK ÜSTAT NEŞET ERTAŞ İÇİN ÖZEL BÖLÜM

Can, 25 Eylül 2012’de hayatını kaybeden Neşet Ertaş’ı da anmayı unutmadı. Sanatçı, “Bugün ölümün 6. yılı, ruhu şad olsun Neşet Hocamız’ın” sözlerinden sonra Tan’la ‘Yalan Dünya’yı söyledi. Neşet Ertaş türkülerine özel bir bölüm ayıran Can, ‘Neredesin Sen’ i icra ettikten sonra “Allah’ın şanslı kuluyum, bu türküyü üstatla birlikte söyledik, herkese nasip olmaz . Babamın da müzisyen arkadaşıydı, can arkadaşıydı. Bütün telefon ışıklarını yakmanızı istiyorum. Yakın onun için, ruhu şad olsun” diyerek duygusal anlar yaşadı. Ertaş’tan ‘Bahçede Yeşil Çınar’ı da söyleyen Can ‘Kanasın’, ‘Begonvil’, ‘Berivan’ gibi klasiklerinin ardından ‘Yeni Aşkım’ ile kapanış yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.