Sibel Can: Çocuklarımız bize emanet ve tek ihtiyaçları sevgi

Türkiye Milli Pediatri Derneği’nin 62. Kongresi Antalya’da gerçekleştirildi. Bakanlar, uluslararası kuruluşların temsilcileri ile yerli ve yabancı 2.000’e yakın çocuk doktorunun katıldığı kongrede öne çıkan konu ise; çocuğa şiddet oldu.

Kongrenin son günü düzenlenen gala gecesinde ise Sibel Can sahne aldı. Konser öncesi Dünyanın en büyük çocuk sağlığı kurumu olan Dünya Uluslararası Pediatri Kurumu Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu ile bir araya gelen Sibel Can, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alarak; “burada yerli ve yabancı bir çok hekimin, çocuklara uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddete karşı yürüttükleri çalışmaları yürekten destekliyorum. Bir anne ve bir sanatçı olarak bu alanda her türlü çabanın artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımız bize emanet ve tek ihtiyaçları sevgi” dedi.

Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Koordinatörü ve Dünya Uluslararası Pediatri Kurumu Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu; Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı “Çocuklara Yönelik Kötü Muamele” başlıklı raporuna dikkat çekerek, dünya genelinde her dört çocuktan birinin psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığının altını çizdi.

blank
Sibel Can – Kerem Hasanoğlu

KEREM HASANOĞLU: “SANATÇILARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Hasanoğlu; Biz burada dünyada alanının önde gelen isimleri ile konuyu uluslararası boyutta ele aldık. Çocuğa psikolojik ve fiziksel şiddet rakamları ürkütücü boyutta. Fakat bu konuda toplumsal farkındalığın oluşması için 3. Sayfa haberlerini beklememeliyiz; devletler, siyasiler, kanaat önderleri dışında sanatçılara, oyunculara, dizi yapımcılarına, sporculara ve özellikle sosyal medyada kitleleri etkileyen isimlere çok iş düşüyor. Bu konuda toplumsal farkındalığın yerleşmesi için tüm tarafların birlikte hareket etmesi bir zorunluluktur dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.