Show TV’nin iddialı dizisi Baba’nın konusu hikayesi oyuncu kadrosu

Show TV’nin iddialı dizisi ‘Baba’, bir Anadolu kentinde yaşayan Saruhanlı ailesinin yaşadığı trajik bir olayla hayatlarının değişmesini konu ediniyor. Başrolde Haluk Bilginer, Ayda Aksel, Tolga Sarıtaş, Beril Pozam gibi oyuncuların yer aldığı Baba’nın çekimleri, İstanbul Kadıköy’de yer alan Ahmet Reşat Paşa Köşkü’nde yapılıyor. İşte, Baba dizisi künyesi…

2021-2022 dizi sezonunda ikinci yarıya girilmişken Show TV’den çarpıcı bir hamle geldi. Güçlü oyuncu kadrosu ve hikayesiyle dikkat çeken ‘Baba’ dizisi, şubat ayında izleyicisiyle buluştu. Son olarak dört sezon süren ‘Çukur’ dizisinin senaryosunu kaleme alan Gökhan Horzum, ‘Baba’ dizisinin senaryosunu Ekin Atalar ile birlikte yazıyor.

BABA YENİ BÖLÜM FRAGMAN

YouTube video

BABA DİZİSİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Birçok duyguyu bir arada yaşatmayı vadeden ‘Baba’ dizisinin 1. bölümü, 15 Şubat 2022 Salı günü saat 20.00’de Show TV’de yayınlanacak.

Baba dizisinin yeni bölümleri her salı günü saat 21.00’de ekranlara gelecek. Saat 20.00’de ise önceki bölümün tekrarı izleyiciyle buluşacak.

Baba son bölüm izlemek için dizinin Youtube kanalına göz atabilirsiniz.

blank

BABA DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Baba dizisinde, bir Anadolu kasabasında yaşayan Saruhanlı ailesinin kendi hallerindeki sakin hayatlarının trajik bir olayla değişmesi anlatılacak. Geleneklerine çok bağlı Emin Saruhanlı ve ailesi, bir uçak kazasının ardından hayatlarını alt üst eden bir gerçeği öğrenir.

BABA DİZİSİ UYARLAMA MI, GERÇEK Mİ?

Show TV’nin yüksek bütçeli dizisi Baba, gerçek bir hikayeye dayanmıyor ya da bir kitap uyarlaması değil. Dizinin senaryosu kurgusal hikaye ve karakterlerden oluşuyor.

Ailenin reisi Emin Saruhanlı; mütedeyyin, aile değerlerine sıkı sıkıya bağlı ve otoriter bir baba. Emin’in en küçük oğlu Kadir Saruhanlı’nın bayram ziyareti için eve dönüşü baba ile oğul arasında eski defterlerin açılmasına sebep olur. Yaşanan bir uçak kazası Saruhanlı ailesinin kaderini tamamen değiştirir. Saruhanlı ailesinin zorluklarla dolu yeni hayatı başlarken, Emin ailesini korumak için hayatının en büyük sınavı ile karşı karşıya kalır.

BABA DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği, senaristliğini Gökhan Horzum ve Ekin Atalar’ın yaptığı, müziklerini Güldiyar Tanrıdağlı’nın bestelediği, yönetmen koltuğuna Çağrı Bayrak’ın oturduğu Baba dizisi oyuncu kadrosunda; Haluk Bilginer (Emin Saruhanlı), Tolga Sarıtaş (Kadir Saruhanlı), Beril Pozam (Sevil Öztürk), Ayda Aksel (Fazilet Saruhanlı), Özge Yağız (Büşra Kalkan Saruhanlı), Hakan Kurtaş (İlhan Karaçam), Bihter Dinçel (Münevver Şahin Saruhanlı), Taner Rumeli (Servet Saruhanlı), Deniz Hamzaoğlu (Yaşar Saruhanlı), Zeynep Tuğçe Bayat (Şahika Saruhanlı), Özge Özacar (Cansu Erim), Damlasu İkizoğlu (Kübra Saruhanlı), Oktay Çubuk (Kadircan Saruhanlı), Begüm Akkaya (Vildan), Zeynep Diker (Zeynep Saruhanlı), Kayra Sır (Ecrin Saruhanlı), Sedef Akalın (Binnur Saruhanlı), Macit Koper (Ferit Karaçam), Nihan Okutucu (Uğur Birmay), Cem Uslu (Ceyhun Kömürcü), Alper Çankaya (Ahmet Kalkan), Osman Akça (Burak Aslan), Yağız Saylağ (Yusuf Emin Saruhanlı), Tolga Sala gibi isimler yer alıyor.

BABA DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Bir Anadolu kasabasında yaşayan Saruhanlı ailesinin mütevazi hayatının aniden değişimini konu alan Baba dizisi, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde ve mahallerinde çekiliyor. Sahneler genellikle Asya Yakası’ndaki semtlerde yapılıyor. Ayrıca fragmanlarda sıkça Galata, Beyoğlu, Beşiktaş’taki mahallelerden sahneler görülüyor.

Baba dizisinin çekildiği Reşat Paşa Konağı ise Kadıköy ilçesinde yer alıyor. Ahmet Reşat Paşa Köşkü olarak da bilinen tarihi yapının inşasına 1886 yılında başlandı fakat 14 yıl sonra tamamlanabildi. Köşke adını veren Ahmet Reşat Paşa, 2. Abdülhamit döneminde Batı ülkelerinde eğitimini tamamlayan ilk maliyecilerden biri. Günümüzde köşkün selamlık bölümü özel mülk, haremlik bölümü ise restaurant olarak kullanılıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.