Shiftplanner ve Taze Yöre girişimleri saatler içerisinde fonlandı

Türkiye’de ilk kez aynı anda iki girişim şirketini Invest platformu üzerinden kitle fonlama turuna çıkaran fonbulucu, Shiftplanner ve Taze Yöre’nin saatler içerisinde fonlanmasını sağladı. Taze Yöre 7 saat içinde 157 fonlanarak hedefinin çok üzerine çıktı ve 1.785.000 TL‘den fazla finansmana ulaştı. Shiftplanner ise 72 saatte 120 fonlanarak 1.820.000 TL’den fazla yatırım topladı.

Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu, geçtiğimiz günlerde eş zamanlı olarak yatırım turuna çıkardığı Shiftplanner ve Taze Yöre girişimlerinin saatler içerisinde fonlanmasını sağladı. Taze Yöre 7 saatte 157 fonlanarak yatırımcılardan 1.785.000 TL ‘den fazla yatırım aldı. Shiftplanner ise 72 saatte 120 fonlanarak 1.820.000 TL’den fazla fon topladı.

Paylaşım ekonomisini destekleyen bir gıda teknolojileri şirketi olan Taze Yöre, geleneksel yöntemlerle üretilen yöresel ve coğrafi işaretli gıda ürünlerinin doğrudan üreticilerden satın alınabilmesini sağlayan bir pazar yeri platformu ve bir sosyal etki girişimi. Taze Yöre, iş yönetimi ve pazarlama alanlarında 25 yılı aşkın bir tecrübeye sahip Murat Tepe ile 22 yıldır kendi yazılım şirketini yöneten Hüseyin Görgü liderliğindeki bir yazılım ekibi tarafından yaratıldı. Besleyici değeri yüksek gıdaların doğrudan üreticiden, aracısız, gerçek fiyatından tedarik edilmesini sağlayan girişim, aile bütçelerine katkı sağlarken gıda enflasyonunun önüne geçmeyi hedefliyor. Bu yolla yöresel gıda üretimi yapan küçük üreticileri, çiftlikleri, mandıraları, kadın girişimlerini ve kooperatifleri de destekleyen Taze Yöre; sürdürülebilir tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında katma değer yaratarak olası iklim değişikliklerinde, küresel ya da yerel krizlerde yaşanabilecek gıdaya erişim problemine de çözüm üretiyor.

Bir vardiya yönetim yazılımı olan Shiftplanner ise vardiyalı çalışma sistemine sahip firmalardaki çoğunlukla manuel olarak yürütülen vardiya yönetim süreçlerini dijitalleştiriyor. Ayrıca yapay zeka destekli akıllı vardiya yönetimi özelliğini hayata geçirerek bu alanı akıllılaştırmayı planlıyor. ilk versiyonunu İngiltere’nin en büyük kahve zincirlerinden biriyle geliştiren şirket, edindiği tecrübelerden yola çıkarak Shiftplanner v2’yi geliştirmek üzere 2021’de ilk yatırımını aldı ve şirketleşti. Yazılımın yeni versiyonunu 2022 yılının başında kullanıma açıldı. Shiftplanner v2 şu anda Türkiye’nin önde gelen pek çok firması tarafından kullanılıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.