‘Sesimi duyan bir AKUT var’

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 20. yılına özel 4 film hazırladı. Genç sanatçılardan Songül Öden, Rıza Kocaoğlu, Dolunay Soysert ve Kenan Ece’nin gönüllü olarak rol aldığı filmlerde AKUT’un arama kurtarmalardaki başarısı gözler önüne serildi.

‘Sesimi duyan bir AKUT var’ sloganıyla yola çıkan AKUT’un filmlerinde Rıza Kocaoglu, enkazdan kurtarılmış bir depremzedenin eşini, Songül Öden, doğuma son anda yetiştirilmiş bir anneyi, Dolunay Soysert, araç içinden kurtarılmış bir kazazedenin eşini, Kenan Ece ise boğulmaktan son anda kurtarılmış bir sel mağdurunu oynadı.

1996 yılında kurulan AKUT, tamamen gönüllülerden oluşan ekibiyle, binlerce insanı hayata döndürmeyi başardı. Tek hedefi daha fazla hayat kurtarabilmek olan AKUT, tamamen gönüllü ve karşılıksız olarak hizmet veriyor.

20 yıldır kişi ve kurumların bağışlarıyla ayakta duran AKUT, ‘Zorda kalanlar çaresiz kalmasın, insanlarımızın canı yanmasın’ diyerek çıktığı yolda, bugüne kadar 2108 operasyonda 2234 kişiyi hayata döndürmeyi başardı.

1999 depreminde Marmara’da, 2011’de Van’da, Soma’da, Ermenek’te uzanan her eli tutan AKUT, Anadolu’yu karış karış gezerek 60 bin kilometre yol yaparak 5.5 milyon kişiye ‘Deprem Bilinçlendirme’ semineri verdi.

Sadece ülkemizde değil, dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelen felaketlerde yerini alan AKUT, Yunanistan, Tayvan, Hindistan, Nepal, İran, Pakistan ve Haiti depremlerinde ve Mozambik selinde de tıbbi destek çalışmaları gerçekleştirdi.

Gönüllülük, Karşılıksız yardımseverlik, İnsan hayatına değer vermek, Dürüstlük ve Güvenilirlik ilkesinden asla vazgeçmeyen AKUT, 20 yıldır destek olan kişi ve kurumlara teşekkür ediyor.

İhtiyaç durumunda yanı başınızda olduğunu bilmenin güvenini yaşadığınız AKUT, sizlerle daha da güçlenecek.

“Gerçek hayat oyuna gelmez” diyen AKUT bağışlarınızı bekliyor. AKUT yazıp 2930’a mesaj atarak bağışta bulunabilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.