Şenol Güneş’in isteği Brezilya modeli

Beşiktaş’ta ikinci devre çalışmaları devam ederken teknik direktör Şenol Güneş, eksikleri kapatacaklarını söyledi. Oyun tarzını değiştireceklerini belirten Güneş “Brezilya gibi tekniği ve yaratıcılığı olan ama aynı zamanda rakibi pres ve baskıyla boğan bir takım istiyoruz” dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dünya Kupası arası devam ederken düzenlediği basın toplantısında genel durum ve takım ile alakalı açıklamalarda bulundu. Mevcut oyuncuların durumunu güçlendirmek istediklerini belirten Güneş “Çok açık ve samimi bir şekilde konuşuyorum. Tekrar tekrar doğruları işleyeceğiz. Oynayacağımız oyundan keyif alacağız. Geçmiştekinden daha iyi olacağız. Sizlerin de bize destek olmasını bekliyoruz. Bu arayı elimizdeki oyuncuların mevcut durumunu yukarı çıkarmak için bir avantaj olarak görüyorum. Taktik olarak değişimler olacak. Rakibi kovalayan değil, rakibin bizi kovaladığı bir takım yaratmak istiyoruz. Brezilya gibi tekniği ve yaratıcılığı olan ama aynı zamanda rakibi pres ve baskıyla boğan bir takım istiyoruz” dedi.

Weghorst ile daha önce çalıştığı Mario Gomez’i kıyaslayan tecrübeli çalıştırıcı “Gomez tarz olarak daha hamleli ama Weghorst daha farklı bir oyuncu. Kazanma hırsı olan, yeteneğini sonuna kadar göstermek isteyen biri. Dele Alli pozisyonu farklı olsa da Gomez ile kıyaslanabilir. Dele’ye ‘Sen bana 1 adım at, ben sana 3 adım atacağım’ dedim. Dele Alli gider mi, gitmez mi bilmiyorum ama çalışmayla çok değişeceğini düşünüyorum. Sağ bek içinse elimizde Rosier gibi bir oyuncu varken başkasını almayı doğru bulmam. Bu takımın direkt oyuncusu. İyi oynadığı zaman sorun yok ama bir dalgalanma geçirdi. Bu da olabilir, normaldir” ifadelerini kullandı.

Sakatlığı bulunan Rachid Ghezzal’in durumunu da değerlendiren Güneş “Ghezzal iyi bir oyuncu, iyi bir karakter. Elimizdeki böyle oyuncuların sayısını artırmak istiyoruz. Bir an evvel iyileşmesini bekliyoruz. Şubat’ta dönecek. Ne kadar verimli olur, sahaya girince göreceğiz. Elimizdeki hücumcuları onun oynadığı değil ama farklı şekilde kullanabiliriz. Hücum hattında acele etmiyorum. Savunmada bire bir oynama özelliğimizi arttırmamız gerekiyor. Takımı ayağa kaldıran oyuncularımı tutacağım onların dışında kim olursa olsun kulüple konuşup ona göre davranacağız. Oyuncu bakacağız bakıyoruz değerlendireceğiz. Bizim başarıya, sonuca ihtiyacımız var” sözlerini sarf etti.

KARTAL GÜÇ DEPOLADI
Beşiktaş, FIFA Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig ’e verilen arada hazırlıklarına, dün sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti. Basına kapalı idman, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Teknik Direktör Şenol Güneş’in yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Salonda başlayan idman; ısınma, denge ve kuvvet çalışmasıyla devam etti. Minyatür kale maç sonrası antrenman, dar alanda yapılan çift kale maçla tamamlandı. Beşiktaş, hazırlıklarına dün saat 17.00’de basına açık yaptığı çalışmayla devam etti.

MASUAKU’NUN BİLETİ KESİLDİ
Beşiktaş’ın sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Arthur Masuaku ile devam edilmemesi yönünde karar verildi. Şenol Güneş’in 11’de düşünmediği Arthur Masuaku ile devre arası yollar ayrılacak. Yönetim, tecrübeli oyuncuyu ikinci devrede başka bir takıma kiralamak amacıyla bonservisini elinde bulunduran West Ham United ile görüşerek çözüm arayacak. İstediği operasyonu gerçekleştirmesi halinde Siyah-Beyazlı ekip, Masuaku’nun yerine yabancı bir oyuncu takviyesi yapacak. Demokratik Kongolu yıldız için İngiliz ekibiyle imzalanan kiralık sözleşmesinde 2.2 milyon euro opsiyonlu bonservis maddesi bulunuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.