Şenol Güneş Fransa zaferini değerlendirdi

A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0’lık tarihi Fransa galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Daha farklı kazanabileceklerini ifade eden Güneş, ”Kazanarak çıkacağımızı söylemiştik, 3 puan-1 puan oyun olarak çıkmaktı. Farklı da bitebilirdi ama yenecek golle dönebilirdi. Oyun başından sonuna disiplinimiz vardı.” dedi.

A Milli Futbol Takımımız, son dünya şampiyonu Fransa’yı tarihinde ilk kez yenip, UEFA EURO 2020 Elemeleri H Grubu’nda liderliğe yükseldi. Ay-yıldızlı ekip, Fransa galibiyetiyle teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 2019 yılındaki beşinci maçını da kazandı. Milliler, ikinci kez takımın başına geçen Güneş yönetiminde üst üste beşinci galibiyeti aldı.

Deneyimli teknik adam Şenol Güneş, tarihi galibiyetin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

‘Farklı da bitebilirdi ama yenecek golle dönebilirdi’

“Mutlu olmak için umutluyduk. Bu takım hem umut hem mutluluk versin diye burada. Bunu hayata geçirmek hepimizi gururlandırıyor. Taraftar müthişti, bu ambiyansta oynamak daha keyifli. Rakip zaten güçlü, motivasyon kolaydı. Dünyanın neresinde olursa olsun Türk insanının takımla aynı duyguyu paylaştığını biliyorum. Dua, gayret, umut, sahada bir sinerji oluşturdu. Kazanarak çıkacağımızı söylemiştik, 3 puan-1 puan oyun olarak çıkmaktı. Farklı da bitebilirdi ama yenecek golle dönebilirdi. Oyun başından sonuna disiplinimiz vardı. Sıcaklıktan onlar kadar etkilendik ama ayakta kaldık. Heyecanımız, coşkumuz doğruydu. Kısa sürede uzun yol gidip İzlanda ile oynayacağız. Galibiyeti kutlayabiliriz ama bir yarış daha bekliyor.”

‘İzlanda’yı yener veya berabere bitirirsek bu iş karlı olur’

“Geçmiş istatistikler, artılar, eksiler, geride kalıyor. Bu rakip uzun zamandır ilk kez yenildi. Uzun yıllardan beri 3. kez kaybediyor. Hepsi bitti artık, bunlar işin muhabbeti. 3 puan aldık, lideriz. İzlanda’yı yener veya berabere bitirirsek bu iş karlı olur.

‘Daha işin başındayız’

“Bu taraftarın sıcak ilgisi, sevgisi, desteği bize olumlu olarak yansıdı, rakibe baskı yarattı. Bu her alanda böyle. Türk insanının ötekileştirmeden, kucaklayarak başaramayacağı iş yok. Bu işin sportifin yanında kültürel etkisi de var. Sahadaki güzel duruşumuzu gösterirsek her işi başaracağımızı düşünüyoruz. Avrupa Şampiyonası’na o yüzden gitmemiz lazım. Dünya Kupası’na da katılmalıyız. Daha işin başındayız. Bu bizim ortak hedefimiz, hayalimiz. Her kesimden herkesin katkısı var. Kimin az çok yaptığı önemli değil. Bu işi birlikte yapmayı öğrenirsek çok daha güzel günler olur. Üreten ve yıldızları olan bir takımı yendik, oralara daha gelmedik biz, sadece maçı kazandık.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.