‘Sen Ben Lenin’in Atlas Sineması’nda galası yapıldı

Tufan Taştan’ın senaryosunu Barış Bıçakçı’yla beraber yazdığı ilk uzun metrajı ‘Sen Ben Lenin’in galası dün akşam Atlas Sineması’nda gerçekleşti. Başrollerini Barış Falay ve Saygın Soysal’ın paylaştığı film vizyona girmeden hemen önce sinemaseverlerle buluştu.

YouTube video

Tufan Taştan’ın festivallerden ödüllerle dönen ilk uzun metrajlı filmi ‘Sen Ben Lenin’in dün akşam Atlas Sineması’nda galası yapıldı. Başrollerinde Barış Falay ve Saygın Soysal’ın buluştuğu; kadrosunda ikiliye Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Şerif Erol, Binnur Kaya, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Nazlı Bulum, Murat Kılıç, Sarp Aydınoğlu, Barış Yıldız, Sarp Akkaya, Necip Memili, Bige Önal ve Utku Çakar gibi birçok başarılı ismin eşlik ettiği film 26 Kasım Cuma günü vizyonda sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Filmin galasında Tufan Taştan ilk uzun metrajı hakkındaki duygularını “Çok heyecanlıyız. Burada olmaktan, filmimizin seyirciyle buluşuyor olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Biz bir masal anlatmaya çalıştık, masalımız şimdi seyirciyle buluşacak…” sözleriyle ifade etti. Barış Falay: “Filmimizin arkasındayız, şahane bir ekiple keyifli bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Seyircinin sinemadan çok güzel duygularla ayrılacağını umuyorum ben.” sözleriyle heyecanını paylaşırken Saygın Soysal ise “5-6 yıl kadar sürmüş senaryo süreci… Biz de bu senaryonun içinde yerimizi almaya çalıştık. ‘Sen Ben Lenin’ bir tür filmi, özel bir film…” şeklinde duygularını dile getirdi.

Polisiye ve kara mizah türündeki ‘Sen Ben Lenin’; Karadeniz’de bir kasabanın kıyısına vuran Lenin heykelinin dikilişinin ardından, başbakanın katılımıyla gerçekleşecek açılış töreninden hemen önce çalınmasını ve Ankara’dan görevlendirilen iki polisin kasabada kayıp Lenin heykelinin peşine düşmesinin hikayesini merkezine alıyor.

Yapımcılığını İstanbul Digital (ID) Film ve Yapım-eki’nin üstlendiği ‘Sen Ben Lenin’in şarkısı, Edip Cansever’in ‘Mendilimde Kan Sesleri’ adlı şiirinden Barış Diri tarafından bestelenirken Seyyal Taner tarafından da seslendirildi.

‘Sen Ben Lenin’ 26 Kasım’dan itibaren sinemalarda…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.