Selçuk’un yolları, cilalı taş devrinde bile daha düzgündü

AK Parti İzmir Miletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki çalışmalarını Selçuk’ta sürdürdü. Gerçekleştirdiği programlarda yapımı süren kamu yatırımlarının şantiyelerini ziyaret eden, esnafları turlayan ve vatandaşlarla buluşan Kaya, Selçuk’taki kamu yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Kamu tarafından Selçuk’a devasa projelerle büyük yatırımlar gerçekleştirilirken, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki çukurlara asfalt yaması bile yapamadığını hatırlatan Kaya, “Yapılanlar ortada. İZBAN’dan doğalgaza, Antik Kanal çalışmalarından bölünmüş yol yenilemesine, yeni okullardan Hükümet Konağı’na, Adalet Sarayı’ndan TOKİ sosyal konutlara, Küçük Menderes Nehri Islah Projesi’nden yeni köprülere kadar onlarca kamu yatırımını Selçuk’umuza kazandırdık. Biz bunları yaparken, Selçuk için harıl harıl çalışırken CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi yan gelip yatıyor. CHP, Selçuk’u hizmetsizliğe ve yoksunluğa terk etti” dedi.

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR SELÇUK’U CEZALANDIRIYOR

CHP’li Büyükşehir ve CHP’li Selçuk Belediyelerinin birbirleriyle olan probleminden dolayı Selçukluların mağdur olduğunu sözlerine ekleyen Kaya, “Selçuk’un yolları köstebek yuvası gibi. Her tarafı kazdılar, açtıkları çukurlara iki kürek mıcır bile atmadılar. CHP’nin çukur zulmü Selçuk’u esir almış durumda. Selçuk’un yolları, Antik Efes döneminde, cilalı taş devrinde bile daha düzgündü. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Soyer’in Selçuk’a uğradığı yok. Brüksel’e gittiği kadar Selçuk’a gelmemiştir. CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Selçuk Belediyesi’nin arasında problem var. Bu geçtiğimiz hafta medyaya da yansıdı. Bundan dolayı CHP’li Soyer, Selçuk’u ve Selçukluları cezalandırıyor. CHP’li Büyükşehir ve CHP’li Selçuk Belediyesi kavga ediyor, olan Selçuklu hemşehrilerimize oluyor. Ortadaki didişmeden dolayı Selçuklu hemşehrilerimiz mağdur oluyor” dedi.

TOKİ’DE HUMMALI ÇALIŞMA, 1.380 KONUT YAPILIYOR

Programlarına ilk olarak yapımı süren TOKİ Sosyal Konutları şantiyesini ziyaret ederek başlayan Kaya, burada yüklenici firmanın yetkililerinden bilgi aldı. Selçuk’ta gittikçe artan konut ihtiyacını karşılamak amacıyla projelendirilen TOKİ konutlarında inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Kaya, “TOKİ Sosyal Konutları, Selçuk için oldukça önemli olan bir proje. Toplamda 1.380 konut yapıyoruz. Dar gelirli hemşehrilerimiz sıcak bir yuvaya kavuşacak. Kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olacak. Konutların dışında okulundan ibadethanesine, ticaret merkezinden arıtmasına kadar, peyzaj düzenlemesinden çocuk oyun alanlarına ve sosyal donatılara kadar eksiksiz bir projeyi Selçuk’a kazandırıyoruz” dedi.

SELÇUK’A YENİ OKULLAR YAPILACAK, KAPALI SPOR SALONU YENİLENECEK

TOKİ şantiye alanının ardından, ilçede yapımı süren ve yeni projelendirilen okul alanlarına geçen Kaya, Selçuk’taki eğitim yatırımlarının artarak devam ettiğini hatırlattı. 24 derslikli Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu ve yine 24 derslikli Selçuk 19 Mayıs Ortaokulu’nun inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirten Kaya, Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 24 derslik ve 1 atölye binası olmak üzere yıkılarak yeniden yapılacağını açıkladı. Okulların ardından Selçuk Kapalı Spor Salonu’nu da ziyaret eden Kaya, burada da zemin yenileme ve yeni tenis kortları müjdesi verdi. Kapalı Spor Salonu’nun zeminin komple yenileneceğini, yanına da iki adet tenis kortu yapılacağını belirten Kaya, “Okullarımızı yeniliyoruz. Eskileri yıkarak yeniden yapıyoruz. Kapalı Spor Salonu’nda da gerekli tadilat çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Eğitmenlerimizin ve spor yapan gençlerimizin yeni tenis kortu talebi oldu. Onu da iki adet olmak üzere yapıyoruz” sözlerini sarf etti.

EFES ALT KAPI ESNAFI’NDAN KAYA’YA TEŞEKKÜR

Programının son bölümünde Efes Alt Kapı esnafını ziyaret eden Kaya, burada esnaflarla bir toplantı gerçekleştirdi. Esnaflardan, Efes Alt Kapı Otoparkı işletme hakkının Selçuk Belediyesi’nde kalmasının sağlanmasından dolayı Kaya’ya teşekkür geldi. Esnafın isteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Kaya, “Esnafımız ne istediyse, Selçuklu hemşehrilerimiz ne istediyse yerine getirdik, getirmeye de devam ederiz. Otopark işletme hakkının Selçuk Belediyesi’nde kalmasını sağladık. Esnafımız ziyaretçilerin müze kart alabilmek için uzun kuyruklara girdiğini belirtti, onun için ek başvuru noktaları açılacak. Burada yapılması istenen, bakanlık ve mülki idare tasarrufundaki konularda sonuna kadar esnafımızla beraberiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.