Sektörün lider isimleri ‘Ege Gastronomi Zirvesi-22’de buluştu

Ege Üniversitesi (EÜ) Gastronomi Topluluğu tarafından EÜ Su Ürünleri Fakültesi iş birliği ile “Ege Gastronomi Zirvesi’22” gerçekleştirildi. Gastronomi alanında İzmir’de öğrenciler tarafından organize edilen ilk zirve olma özelliği taşıyan etkinlik, EÜ Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonu ve Uygulama Mutfağında düzenlendi.

Etkinliğe Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Tolga Dinçer’in yanı sıra; gastronomi sektörünün temsilcileri, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşması Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Tolga Dinçer tarafından gerçekleştirildi.

Gençleri sağlıklı beslenmeye yönlendirmeyi görev edindiklerini ifade eden Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Tolga Dinçer, “Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Uğur Sunlu’nun bizlere çizmiş olduğu yol haritası doğrultusunda sadece kendi fakülte öğrencilerimizin değil; üniversitemizin tüm öğrencilerinin sunmuş olduğumuz imkânlardan faydalanmalarını sağlıyoruz. Çünkü yaklaşık üç sene önce çıktığımız bu yolda sadece Ege Üniversitesinin değil; tüm İzmir’in marka değerini artırmayı hedefledik. Dolayısıyla tüm gençlerimizi sağlıklı beslenmeye yönlendirmek, su ürünleriyle tanıştırmak ve sevdirmek asli görevimiz. Biz fakülte olarak, üniversitemizi su ürünleri tüketimine alıştırdık. Umuyorum ki, sizde bu zirveler sayesinde farklı mutfaklar ve sağlıklı lezzetler ile bu yelpazeyi genişleteceksiniz” dedi.

“Yemek hazırlamak bir sanattır”

“Mise En Place” kavramı hakkında bir sunum gerçekleştiren Roka Mutfak Atölyesi Kurs Eğitmeni Gülsün G. Altunay, “Bu senenin ana teması Fransız kökenli tabak yerleştirme ve sunum yapma sanatı olan ‘Mise En Place’ kavramı. Çünkü bu kavram bir şef için oldukça önemli. İyi bir Mise En Place’a sahip olmayan tabak, iyi bir yemek olamaz. Bu bir şefin en önemli silahıdır. Şefliğin ilk adımı iyi bir Mise En Place hazırlayabilmektir. Dolayısıyla iş ilk olarak malzeme seçimi ve pişirmeden başlar. Sunum yapılacak olan tabağın duruşu, kullanılan malzeme ve pişme süresinin iyi ayarlanmasıyla tabak sunuma hazır hale getirilir. Bir tabağı hazırlarken bulunduğunuz ortam, dinlediğiniz müzik, ortamdaki ışık ve hatta peçetenin rengi bile çok önemlidir. Böylece tabakta oluşabilecek olan riskler de azaltılır. Yemek hazırlamak sadece bir uğraş değil; aynı zamanda bir sanattır” dedi.

Paralel oturumların yer aldığı etkinlikte; “Kahve Atöylesi”, “Pastacılık ve Pasta Şefliği Üzerine”, “Arçelik Mutfak Ekibi Sunumu”, “Veganlığa Yeni Bir Soluk: Vegan Kasap”, “Katmer Sunumu & Stant İkramları & Atölyeler”, ve “Gastanomide Girişimcilik” başlıklı programlar gerçekleştirildi.

Faaliyetlerini “Üniversitenin tadı tuzu” sloganı ile sürdüren EÜ Gastronomi Topluğu üyeleri; Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şaziye Rüçhan Sertöz, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ferhan Girgin Sağın ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fahri Yemişçioğlu’na katkıları dolayısıyla teşekkürlerini sundular.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.