Şeker ithalatına tarife kontenjanı açıldı

Şeker İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) – Şeker İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı ve Ticaret Bakanlığı tarafından konuya ilişkin hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamış veya pancar şekerinde tarife kontenjanı miktarı 400 bin ton olarak belirlenirken, tarife kontenjanı dönemi sonu 15 Ekim 2022 olarak kararlaştırılırken, tarife kontenjanı kapsamında yapılacak ithalatta Gümrük Vergisi “sıfır” olarak ve varsa ek mali yükümlülükler de “sıfır” olarak uygulanacağı belirtildi.

Kararda, tarife kontenjanı dışında kalan ithalatta ise yürürlükteki ithalat rejimi kararı çerçevesinde söz konusu eşya için tespit edilen gümrük vergisi ile varsa ek mali yükümlülükler uygulanacağının altı çizildi.

Ayrıca yine bugünkü yayımlanan Resmi Gazete’de konuya ilişkin yayımlanan tebliğle de şeker ithalatında uygulanacak tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım usul ve esasları belirlendi.

Söz konusu şeker ithalatında tarife kontenjanı uygulaması kararına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.