Şehitlerimiz İçin Yeni Anıt İnşa Edilecek

Şehitlerin manevi hatıralarını yaşatmak amacıyla Sivas Belediyesi tarafından sürdürülen 4 Eylül Meydanı projesi kapsamında yeni bir şehitler anıtı inşa edilecek. Eskiyen ve yer yer deforme olan mevcut anıtın yerinde yükselecek olan proje için çalışmalar başladı.

Mehmet Paşa Mahallesi, Saraybosna Caddesi üzerinde bulunan mevcut Şehitler Anıtı Sivas Belediyesi tarafından kaldırılarak yeni bir anıtın inşaatına başladı.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi arkasında bulunan ve daha önce orduevi olarak kullanılan alan ile Jandarma Lojmanlarının bulunduğu alana inşa edilen 4 Eylül Meydanı projesinde çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

20 bin metrekarelik bir yerleşke üzerine kurulan projeyle tarihi eserlerin etrafındaki yapı yoğunluğu azaltılarak şehre nefes aldıran yeni meydan kazandırılacak. Sivas Belediyesi tarafından sürdürülen 4 Eylül Meydanı projesi 4 Eylül tarihinde hizmete açılacak.

Proje alanındaki eskiyen ve yer yer deforme olan mevcut Şehitler Anıtı ise tamamen yenilenecek. Kaldırılan anıtın yerine şehrin motiflerini taşıyan, şehitlerin manevi hatıralarını yaşatacak yeni bir anıt inşa edilecek.

Proje hakkında bir değerlendirme yapan Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Deveci, “Sivas Belediyemizin yapmış olduğu 4 Eylül Meydanı projesi kapsamında şehitlerimize ait anıtımız vardı. Projeye uygun olarak yeni bir anıt yapılacak ve buradaki anıtımızın da taşınma işlemlerini bugün itibariyle başlatıyoruz. Buradaki anıtımız şehit ailelerimizin onayladığı bir bölgeye taşınacak. Bu bölgeye Sivas’ımıza yakışır yeni ve daha güzel bir anıt kazandırılacak” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.