Seferihisar’a Kondu Pazar İstemiyoruz

Seferi Sahne Eğitim ve Kültür Sanat Derneği’nin 30 günlük Ramazan etkinlikleri projesinde yerel esnafın katılım sağlayacağı stant kurulumunu “esnaf tepki gösteriyor” gerekçesiyle reddeden Seferihisar Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Millet Bahçesi yapılacağının müjdesi verdiği Girlen’e gece pazarı açmak üzere talep topladığı öğrenildi.

Seferihisar’ın Sığacık Mahallesinde bulunan, Girlen Mevkii olarak bilinen Hazineye ait araziye ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Millet Bahçesi müjdesi vermişti. Bakan Kurum’un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Nisan ayında gerçekleştirdiği Seferihisar ziyaretinde verdiği Millet Bahçesi müjdesinden sonra geçtiğimiz günlerde bu arazinin bir kısmında Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık esnafının kondu pazar olarak adlandırdığı bir alanın hazırlıkları başladı. Sığacık’ta hizmet veren esnaftan tepki gören çalışma, Seferihisar Kaymakamı Dr. Naci Aktaş’ın talimatıyla durdurulduğu öğrenildi. Sözü edilen Girlen Mevkii; denize kıyısında bulunan, Hazineye ait bir alan. Seferihisar Belediyesi tarafından bir süredir otopark olarak işletilmekte olan Girlen’in yine Seferihisar Belediyesi tarafından suyu ve elektriği dahi olmayan konteynır ve minibüs içinde gıda satışı yapan kişilere kiralanıyor olması da Sığacık’ta hizmet veren esnaf tarafından tepki çekiyor. Sığacık’ta işletmecilik yapan esnaf Seferihisar Belediyesi tarafından yapılmak istenen ve kondu pazar olarak adlandırdıkları alan hakkında “Bizim burada alışveriş merkezine değil yeşil alana ihtiyacımız var. Buradaki tüm esnaf arkadaşlarımız kurallara ve yönetmeliklere uygun bir şekilde vergisini vererek, tüm işletme gerekliklerini yerine getirerek esnaflık yapıyor. Bu yapılması planlanan yerde satış yapacak olanlar hangi gerekliliği yerine getirecekler, bu buranın esnafına saygısızlık” diyerek tepki gösteriyor.

Geçtiğimiz Ramazan ayı içinde Seferi Sahne Eğitim ve Kültür Sanat Derneği tarafından Sığacık Mahallesinde herhangi bir ücret talep edilmeden Geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan sergilemeler yapılması planlanan ve bölge esnafının yöresel ürünlerini satabileceği stant alanını da içinde bulunduran Ramazan etkinlikleri Seferihisar Belediyesi tarafından “esnaf tepki gösteriyor” gerekçesi ile reddedildi. Seferi Sahne Eğitim ve Kültür Sanat Derneği, Seferihisar Belediyesi’nin reddettiği projeyi Urla Belediyesi’ne iletmiş ve proje kabul edilmiş, Ramazan ayı boyunca 10 ayrı mahallede Geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan gösterimler yapan Seferi Sahne ekibi, Urla halkına ve Ramazan etkinliklerini izlemeye gelen ziyaretçilere unutulmaz bir Ramazan ayı yaşattı.

Bölge esnafının bereketli, bol satışlı bir Ramazan geçirdiği Urla’da; Seferi Sahne Eğitim ve Kültür Sanat Derneği hem ziyaretçilerden hem esnaftan hem de Urla Belediyesi’nden takdir gördü. Konu ile ilgili konuşan Seferi Sahne Eğitim ve Kültür Sanat Derneği Başkanı Uğur Alparslan, “İlçemizde bizlere esnafın karşı çıktığı söylenmesine rağmen, şimdi Sığacık Girlen Mevkiinde bir pazar kurulacağını duydum. Bu hem Seferi Sahne Eğitim ve Kültür Sanat Derneği ve üyelerimiz adına hem Kültür Sanat adına çok üzücü bir yaklaşımdır. Bizlere izin verilmeyip bahaneler öne sürülmesi ve şimdi hiç bir şey yokmuş gibi oraya sezon boyunca pazar kurulmasına izin verilmesi nedeniyle hem çocukluktan bu yana mahalle arkadaşım, hem aynı sıralarda okuduğumuz okul arkadaşım olan Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’e çok kırgınım” ifadelerini kullandı.

Seferi Sahne Eğitim ve kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Mehtap Turhan’da duruma ilişkin, “Bizler sanatımızla, sahne gösterilerimizle ve tanıtımımızla hem Sığacık’a daha fazla ziyaretçi çekecek hem de herkese çok güzel bir Ramazan ayı geçirmelerini sağlayacaktık. Böylece esnaf da daha fazla müşteri ile buluşarak, kazancını büyütmüş olacaktı” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.