Seferihisar/Orhanlı Jeotermal Santrali Direnişi

İYİ Parti Seferihisar ilçe Başkanımız Syn. Kürşad CEBECİ, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Seferihisar/Orhanlı vadimizde yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali (JES) projesine karşı,köylülerimize destek vermek için bölgede bulunan hemşehrilerimizi ziyaret etti.

Çevre şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı tarafından alınan yeni bir kararla,daha önce İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından projenin iptali kararı verilen, Seferihisar Orhanlı Mahallemiz sınırlarında yapılmak istenen Jeotermal Elektrik Santrali (JES),Güneş Enerji Santrali (GES) ve Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesi halkın görüşüne açıldığı belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Seferihisarlılar’ın10 gün içerisinde bölgede yapılmak istenen proje hakkında,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya İzmir il müdürlüğüne görüşlerini iletebilecekleri açıklandı”.

İlçe Başkanımız Syn.Kürşad CEBECİ ; “ Orhanlı da ki köylülerimizin şiddetle karşı çıktığı, ÇED raporu ile de tespit edilen,Orhanlı vadisinin ciddi şekilde tahrip olmasına neden olacak,ekolojik dengeyi olumsuz etkileyecek olan jeotermal enerji santrali projesine karşı ,süreci yakından takip ederek gereken hassasiyeti göstereceklerini ve köylülerimize destek olacaklarını” belirtti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.