Seferihisar Belediyesi’nin izinsiz gece pazarı girişimi belediye meclisinde gündeme geldi

SEFERİHİSAR BELEDİYE MECLİSİ’NDE GECE PAZARI TARTIŞMASI

AK Partili Seferihisar Belediye Meclis Üyesi Ümit Cingöz, Seferihisar Belediyesi tarafından yapılmak istenen gece pazarıyla ilgili Sığacıklıların duyduğu rahatsızlığı Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı dile getirdi.

AK Parti Seferihisar Teşkilatı’nın girişimleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Millet Bahçesi’ yapılmasına karar verilen Girlen bölgesine, Seferihisar Belediyesi tarafından gece pazarı yapılmak istenmesi Seferihisar Belediyesi meclis toplantısında tartışmalara neden oldu.

CHP’li Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in “O bölgede gece pazarı planlıyoruz” demesi üzerine AK Parti Seferihisar Meclis Üyesi Ümit Cingöz, Bakanlık nezdinde gerekli izinlerin alınıp alınmadığını sordu.

Konuyu mecliste tartışmaya açan AK Parti Seferihisar Meclis Üyesi Ümit Cingöz, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e planlanan projeleri ile ilgili izinlerin alınıp alınmadığını sorarak, “Kaymakamlığımız, 18.01.2022 tarihinde Girlen mevkiinin ‘Millet Bahçesi’ olması için talep oluşturmuş ve ilgili kurumlar da buna olumlu cevap vermişlerdir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da bu konuyla ilgili açıklamaları var. Şimdi siz de başvurduğunuzu söylüyorsunuz ancak araştırmalarımız sonucunda sizin müracaatınızı göremedik. Burada kurumlar arası bir eksiklik gördüğümü belirtmek isterim. Böyle herkesin gözbebeği olan yerlerle ilgili daha çok iletişim yapılması gerektiğini belirtmek isterim. Millet Bahçesi, gerek Seferihisarlı hemşehrilerimiz açısından, gerekse ilçemize gelecek yerli ve yabancı turistler açısından çok faydalı bir sosyal alan olacak” dedi.

“ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”

Meclis toplantısının ardından konu ile ilgili açıklamada bulunan AK Partili Cingöz, “Sığacık’ta Seferihisarlı hemşehrilerimizin kullanacağı, yeşil alanları ve yürüyüş parkurları ile Seferihisar’a nefes olacak bir Millet Bahçesi projesi varken, belediyenin ne için buna karşı çıktığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz, herkesin kullanabileceği bir özgür yeşil alan oluşturmaya çalışırken, belediyede gece pazarı gibi projeleri gündeme getiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un, Seferihisar ziyaretinde müjdesini verdiği bu proje ile Sığacık’ta yaşayan vatandaşlarımızdan da bizlere bu konuda yoğun bir şekilde destek geldi. Girlen bizim için çok değerli bir alan, herkesin de göz bebeği, bu alana en çok tüm Seferihisarlılara hizmet edecek bir ‘Millet Bahçesi’ yakışır” ifadelerine yer verdi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ümit Cingöz, AK Parti Seferihisar Teşkilatı’nın uzun bir süredir bu arazinin Millet Bahçesi olarak Sığacık’a kazandırılması için çalışma yürüttüğüne vurgu yaptığı açıklamasında: “Seferihisar’ı geçtiğimiz ay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bahsi geçen alana Millet Bahçesi yapılacağı duyurmuştu. Bunun hemen akabinde Seferihisar Belediyesi’nin orada Sığacık halkının ve esnafının istemediği bir gece pazarı yapmaya kalkması bir unsuru olduğumuz biz Belediye Meclis üyelerini de zor durumda bıraktı. Sığacık halkı bu durum ile ilgili bize de tepki gösteriyor” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.