Seçim tarihi belli oldu iktidar EYT için harekete geçti

İktidardan milyonların beklediği EYT düzenlemesine ilişkin yeni açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, “Şubat ayı içinde yasalaştırılıp EYT’li kardeşlerimizin mart ayında maaşlarını almalarına dönük takvimi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Milyonlarca vatandaşı kapsayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar’da (EYT) süreç, ilk maaşın ne zaman ödeneceği tartışmasına kitlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleri için 14 Mayıs’ı işaret ederken milyonlarca vatandaş ise maaşların seçimlerden önce hesaplara yatırılmasını talep ediyor.

Tüm bu tartışmaların ışığında AK Parti’den düzenlemeye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Mecliste düzenlediği basın toplantısında EYT düzenlemesiyle ilgili açıklama yapan Akbaşoğlu, “Kanun teklifimizi Meclise sunacağız. Şubat ayı içinde yasalaştırılıp EYT’li kardeşlerimizin mart ayında maaşlarını almalarına dönük takvimi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

EYT DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?
EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Bu tarihten önce SGK’ya prim ödemesi olanlar düzenlemeden faydalanacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.