Scholz ve Macron, Putin’i geri adım atmasını ikna edemedi

Scholz ve Macron, Putin’le bir saat telefonla görüştü. İki lider Putin’i ateşkese ikna edemedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, bir saat süreyle Putin’le telefonda görüştü. Görüşme sonucunda Putin ateşkese ikna edilemedi. Scholz ve Macron krizin çözümünün ancak Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmelerle mümkün olabileceğini açıkladı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada Macron, Scholz ve Putin’in gelecek günlerde de iletişim içinde kalma konusunda uzlaştıkları bildirildi. Kremlim sözcüsü Dmitri Peskow da görüşmeyi doğruladı ancak görüşmenin içeriği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Ateşkes için iki haftadır yoğun girişimler yapılıyor. Bugün Antalya’da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergej Lawrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba arasındaki görüşmelerde de önemli gelişmeler kaydedilemedi. Taraflar görüşmelerin devam etmesi konusundaki niyetlerini beyan etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Scholz’la barış görüşmeleri hakkında görüştüğünü belirterek, Rusya üzerindeki yaptırım baskısının arttırılmasının önemine dikkat çekti.

Bugün AB devlet ve hükümet başkanların Fransa’nın Versailles kentinde bir araya gelecek ve Rusya’ya karşı uygulanacak yeni yaptırım ve adımları konuşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.