Saygı duyuyoruz! CHP’de İYİ Parti kararına ilk yorum Mansur Yavaş’tan

CHP lideri Özel’in İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yaptığı yerel seçimde ‘iş birliği’ teklifi İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda reddedildi. İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, “GİK, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” dedi. Partinin kararına yönelik CHP’den ilk açıklama Ankara BB Başkanı Yavaş’tan geldi. Yavaş “Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara’da 4 milyon 200 bin seçmen oylarına talibiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yaptığı yerel seçimde ‘iş birliği’ teklifi İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda reddedildi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada “GİK, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır. Karar oy çokluğuyla alındı. Tartışmaya kapalı” dedi.

Bu gelişme üzerine Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş’tan da bir açıklama geldi. Habertürk TV Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’a konuşan Yavaş, “Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara’da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ‘yerel seçimde ittifak değil işbirliği yapalım’ teklifini reddetmişti. Oylamada, 35 GİK üyesi üye hayır oyu kullanırken 14 üye ise evet oyu kullanmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.