Savaşın sponsoru olmayın! Zelenskiy markaları tek tek açıkladı!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Fransız şirketleri Renault, Auchan ve Leroy Merlin’in “Rusya’nın savaşının sponsoru” olmayı, kadın ve çocukların “öldürülmesi” için Rusya’yı finanse etmeyi bırakması gerektiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, video konferans yoluyla Fransa Parlamentosuna hitap etti.

Rusya’nın, Ukrayna’nın Mariopol kentine düzenlediği saldırıları Verdun Savaşı’na benzeten Zelenskiy, Rus ordusunun üniversitelere, hastanelere ve her türlü yapıya saldırı düzenlediğini söyledi. Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un çabalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Fransa’dan, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne daha fazla destek olmasını ve savaşın sona erdirmesini beklediklerini belirtti.

Fransız şirketlerin, Rusya’yı terk etmesi gerektiğini ifade eden Zelenskiy, Renault, Auchan ve Leroy Merlin’in “Rusya’nın savaşının sponsoru” olmayı, kadın ve çocukların “öldürülmesi” için Rusya’yı finanse etmeyi bırakması gerektiğini söyledi.

Zelenskiy’nin talebi üzerine milletvekilleri ve senatörler savaşta hayatını kaybeden Ukraynalılar için bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.