Savaş Mağduru Ukraynalı Çocuklar Kemer’de Moral Buldu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı ailelerin çocukları, Bremen Mızıkacıları müzikali ile moral buldu.
Kemer Belediyesi’nin destekleriyle Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (FİLİZ) tarafından Kemer Belediyesi Kültür Salonunda yapılan etkinliğe dernek başkanı Yana Balta, dernek başkan yardımcısı Hasan Balta ve 750 Ukraynalı çocuk katıldı.
“Savaşsız çocuklar” temasıyla hazırlanan etkinlikte çocuklar, Bremen Mızıkacıları müzikalini izledi. Müzikal sırasında eğlenen çocuklar güzel vakit geçirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ilçemize çok sayıda Ukraynalı misafirimiz geldi ve gelemeye de devam ediyor. Savaştan en çok etkilenen her zaman çocuklar oluyor. Savaşın bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. FİLİZ Derneği, Ukraynalı çocuklar moral bulsun diye bir müzikal etkinliği yaptı. Belediye olarak biz de elimizden gelen tüm desteği verdik. İnşallah bu savaş en kısa sürede biter.” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.