Şarkıcı İzel’den çok konuşulacak açıklamalar

Ünlü şarkıcı İzel Çeliköz, 7 yıl aradan sonra sessizliğini bozduğu ‘Kendiliğinden Olmalı’ albümünün hazırlık sürecini ve geçirdiği zor günleri canlı yayında anlattı.

Habertürk’te Burası Haftasonu programına konuk olan İzel albümünden ‘Bırakın Gitsin’ parçasını canlı yayında seslendirdi. Ünlü şarkıcı şarkısıyla ilgili esprili bir açıklama yaparak “Bu şarkıyı söylerken trafik geliyor aklıma. ‘Gidelim buralardan… Yaşanmaz buralarda… İstanbul’un trafiğinden kaçalım.’ Bugün ilk defa trafik yoktu. O yüzden ‘yaşanmaz buralarda’ derken trafik geliyor aklıma. Sözü ve müziği Çelik’e ait, bana kızmasın. Klibi de trafikte çekeyim bari. O kentsel dönüşümler falan, biz zombilere dönüşüyoruz…” dedi.

“KONSER TEKLİFİ GELSE BİLE KABUL EDEMİYORDUM…”

Oylum Talu’nun “Niye bizi kendinden mahrum ediyorsun? 7 yıl bekletiyorsun?” diye sorması üzerine İzel şunları söyledi:

“Kendi isteğimle olmadı. Ben 32 yıldır şarkı söylüyorum, şarkı söylemeye 16 yaşımda başladım. Şarkı söylemek dışında hiçbir şeyden anlamıyorum. Tek derdim de o. Fakat biz duygusal inlar olduluğumuz için bazı konularda, sözleşmeydi, ticari şeylerdi kafamız çalışmıyor. Beş yıllık bir sözleşme yaptım. İlk zamanlar çok iyi anlşamamıza rağmen son dönemlerde aramız bozuldu ve anlaşamamaya başladık. Albüm çırakamadık. Konser teklifi gelse bile kabul edemiyordum, albüm yapamıyordum, sözleşmenin süresinin dolmasını beklemek zorundaydım.”

“ALLAH’IN BİR SINAVINDAN GEÇTİM”

“Allah’ın bir sınavından geçtim” diyen İzel geçirdiği zor günleri ilk kez anlatarak şöyle konuştu:

“Sözleşme bittikten sonra teklfilere hemen atlamak istemedim. Biraz tatsız şeyler yaşadım. Çocukluğum, gençliğim çok güzel geçti. Kariyerim güzel gitti. Albümlerim hep güzel oldu. Hep şarkı söyledim insanlarla göz göze. Sanki Allah’ın bir sınavından geçtim. Dostlarımdan ummadığım şeyler yaşadım. Yanımda olmasını beklediğim insanların olmadığını gördüm. İnsan detoksu yapmak zorunda kaldım.

“ŞARKI SÖYLEYEMEDİĞİM İÇİN AĞIR DEPRESYONA GİRDİM”

“O 7 senede yıldızım mı düştü ne oldu… Bir astrologa sormak istiyorum. Strese bağlı sağlık problemi yaşadım. İşini severek yapıyorsun, ara verdiğinde ilk zamanlarda dinleniyorsun ama yıllarca işini yapamadığını düşünsene… Ben çok ağır deprosyana girdim. Ciddi anlamda depresyon tedavisi gördüm şarkı söyleyemediğim için. antidepresen kullandım. İnsan koştur koştur konser vermeyi özlüyor.”

“BİR GECE SAÇLARIMI KESTİM, POŞETE KOYUP ÇÖPE ATTIM”

Ben şarkı söylemiyorum, aşk da yaşamıyorum… Anlatabiliyor muyum? Aşık olunca daha da bir güzel söylüyorum. Bu albümde nasıl güzel söyledim bilmiyorum. Ben şarkı söyleyince daha çok aşık oluyorum. İkisi de olmayınca oturdum oturdum, düşündüm düşündüm bu sefer deprosyana girince stres yapınca bazı rahatsızlıklar başladı. Sürekli kendini dinliyorsun. Oturmaktan kilo aldım. 10 kilo daha vereceğim. Ben biraz sıyırdım işte… Annemden saçlarımı kazıttığımı sakladım. Anneme resim gönderirken şapka taktım, peruk kullandım. ‘Senin kız saçlarını kazımış’ diye söylemişler. Ama uzadı işte. Bir gece saçlarımı kesmeye başladım. Çok üzüleceğimi düşündüm. Onları görünce bir rahatladım. Sanki bütün kötülüklerden kurtulmuşum gibi bir hisse kapıldım, poşete koydum ve çöpe attım. Benim neredeyse bir saatim saçımla banyoda geçiyor. Ben normal gibi görünüyorum ama bir sakatlık var bende. Gece 3’te kuaförümü aradım. Saat 3’ten sabah 6’ya kadar beni sapsarı yaptık. Çok az kişi beğenmişti o halimi.”

“GENÇLER ARTIK AŞK YAŞAMIYORLAR…”

“Bir dönem şarkı aramaya başladım. Ben gençlerle çalışmayı çok seviyorum. 300 tane şarkı söyledim bir sene içerisinde. Biraz üzüldüm açıkçası… Şarkıların iyi veya kötü bir derdi olması lazım. Bana gelen her şarkıyı dinlemiyorum zannediyorlar ama dinliyorum. Artık aşk yaşamıyorlarki… Benim stüdyo aşamam 1,5 yıl sürdü. Üzerimde büyük bir yük vardı ve 7 yıllık açığı kapatmam lazımdı. Maşallah bütün şarkılar beğenildi. Tepkiler çok güzel. ‘Oh be iyi ki döndün’ diyorlar. Benden mutlusu yok. Zaten ya çok mutlu ya çok mutsuzum.”

“ÇELİK VE ERCAN’LA AYRILDIKTAN SONRA ÖZGÜRCE DANS ETTİM”

“Albümde İzel, Çelik, Ercan birleştik. Ercan ile Çelik o kadar kötü dans ediyorlardı ki… Ben folklör hocasıyım, gelin çalıştırayım diyordum. Yakışıklılar ya ona güveniyorlar. Ben de onlara uyum sağladım. Ayrıldıktan sonra rahatladığım tek konu özgürce dans edebilmek oldu. Ben sevgili olduğum ilişkilerimde de dost kalıyorum. Güzel ayrılıyorum ben galiba şansıma da öyle insanlar geldi benim karşıma. Çok sabırlıyım.”

“SİNAN AKÇIL ALBÜMLERİMİN VAZGEÇİLMEZİ”

“Yıllarca aynı yastığa baş koyup ayrılınca konuşmayan insanları çok ayıplıyorum. Sinan Akçıl albümlerimin vazgeçilmezi oldu. Ben her ilişkimde evleneceğim zannettim, hep öyle bakıyorum. Şarkılarımdan da anlaşıldığı gibi 30’lu yaşlarda bebek istiyordum ama şimdi bilmiyorum. Kısmetse olsun. İyi de bir baba adayı çıkarsa olsun.”

“YILLARCA YÜZÜMÜ YIKAYAMADIM”

“Cildim bir travma sonrası böyle oldu. Kötü bir an yaşadım. Sabah bir kalktım benim cildim rezil bir şekilde. Annem beni gördü ‘Sana ne oldu?’ dedi. Aynaya bakıp inanamadım. Sivilce gibi de değildi. Ben yıllarca yüzümü yıkayamadım, makyaj yapamadım. Türkiye’de Fransa’da Amerika’da gitmediğim doktor kalmadı. Ne zaman ben onları takmamaya başladım ufak ufak düzeldi. Dansın çok büyük etkisi oldu. Dans ettikçe hareket ettikçe düzelmeye başladı.”

“REYHAN KARACA BEN UYURKEN KISKANÇLIĞINDAN SAÇIMI KESTİ”

Eurovision’a katıldığı dönemden de bahseden İzel “Çok zayıfım. Reyhan Karaca saçlarımı çok kıskanırdı. Aynı odada kalıyorduk, meğer ben uyurken makasla kesmiş. Ben de diyorum saçımda bir yamukluk var ama… Öyle bir kesmiş ki hem de anlaşılmasın istemiş…” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.