Santa Barbara’da doğan Türk markası başarıya koşuyor

Mama Luma 5 yılda 50 ülkeye ulaştı

Tasarım çizgisi ve koleksiyon çeşitliliği ile kısa sürede küresel başarı yakalayan çocuk lüks giyim markası Mama Luma, hem dünyada hem Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. 50’yi aşkın ülkeye ürünlerini ulaştıran şirket, yakın zamanda İstanbul Galataport’ta ilk mağazasını açtı. Yeni mağaza ve distribütörlük anlaşmalarını da gündemine taşıyan Mama Luma, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Türk girişimci Ata Sarı tarafından, 2017’de Santa Barbara’da kurulan çocuk lüks giyim markası Mama Luma, dünyaya açılma yolculuğunu hız kesmeden sürdürüyor. Şirket, kısa sürede e-ticarette yakaladığı ivmeyi, yeni mağaza ve distribütörlük anlaşmalarıyla genişletiyor. İstanbul’daki ilk mağazasını 2021’in sonunda Galataport’ta açan marka, 5 yılda 50’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirerek yıllık 100 bin adetlik satışına ulaşan Mama Luma, üretiminin yüzde 95’ini ihraç etti ve geçen yılı yüzde 40’lık ciro artışı ile kapattı. Şirketin 2022 hedefinde daha yüksek bir büyüme oranına ulaşmak var.

“2021’de yüzde 40 büyüme gerçekleştirdik”

Annesi Mahinur Sarı tarafından tasarlanan koleksiyonları dünyaya tanıtmak amacıyla çıktığı bu yolda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Mama Luma Kurucusu Ata Sarı, “Dünya pazarlarında Türkiye’yi çocuk giyim sektöründe başarıyla temsil ediyoruz” diye konuştu. Sarı, büyüme yolculuklarını ve planlarını şöyle anlattı: “Mama Luma, annemin tasarımlarını hayata geçirdiğim, üst segmente hitap eden tasarımcı bir çocuk markası. 1-12 yaş aralığındaki kız çocukları için ürünler üretiyoruz. Kızların kendilerini özgüvenli ve güzel hissettikleri ürünler tasarlamaya odaklanıyoruz. Bu nedenle farklı ülkelerden, farklı kültürlerden aldığımız siparişler bizi heyecanlandırıyor. Bugüne kadar Amerika, Kanada, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar, Japonya, Avustralya ve Kenya’dan hatta Yeni Kaledonya’dan bile sipariş aldık. Ürünlerimizi Londra, Milano ve Moskova’daki showroom’larımızın yanı sıra e-ticaret üzerinden de müşterilerimize ulaştırıyoruz. 2021 yılında 2 milyon doların üzerinde e-ticaret geliri elde ettik. 2021 yılında ciromuzda önceki yıla kıyasla yüzde 40 artış sağladık. Bu yıl ise markalaşma adına ciddi yatırımlar yaptığımız bir süreçteyiz. 2022’yi daha yüksek bir oranla kapatacağımızı şimdiden görebiliyoruz.”

“Türkiye’deki ilk mağazamız ilgiyle karşılandı”

Mama Luma’nın yeni dönem hedeflerine de değinen Ata Sarı, “Mama Luma’nın satış hacminin yüzde 95’ini ihracat oluşturuyor. Bu anlamda çocuk lüks giyim sektöründe Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğimiz için gururluyuz. Rusya ve İngiltere’yle yaptığımız distribütörlük anlaşmaları sayesinde, yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz. Bir yandan da Türkiye’de marka bilinirliğimizi artıracak girişimlerde bulunacağız, daha görünür olmak istiyoruz. Galataport’taki mağazamız daha yeni açılmış olmasına rağmen yoğun bir ilgiyle karşılandı. Farklı bölgelerde, başka mağazalar açmak üzere de araştırmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Hollywood’un küçük yıldızları tercih ediyor

Yüzde 100 yerli bir marka olarak kurulan Mama Luma, ‘Made in Turkey’ etiketi ile Hollywood’un minik yıldızları tarafından da tercih ediliyor. Faithe Herman, Stella Edwards, Madeleine McGraw ve Lexy Kolker bugüne kadar markanın tasarımları ile kırmızı halıda boy gösteren ünlüler arasında yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.