Sandıkçı’dan Koltuk Takımı Hediyesi

BAŞKAN SANDIKÇI BAYRAM ÖNCESİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

CAMEK’te üretilen mobilyalar bayram sevincine dönüşüyor

Canik Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (CAMEK) ürettiği mobilyalarla vatandaşlara bayram sevinci yaşatıyor. CAMEK’te eğitim gören kursiyerler tarafından üretilen mobilya ve koltuk takımları, proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmeye başlandı. İhtiyaç sahibi aileye ilk koltuk takımını hediye eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bayram öncesi aile fertlerinin yüzünü güldürdü.

Sandıkçı’dan projeye övgü: “Eğitim toplumsal faydaya dönüşüyor”

Canik Belediyesi’nin istihdama katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği CAMEK projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. CAMEK kursiyerlerinin eğitim aldıkları süre boyunca ürettikleri mobilya ve koltuklardan ilki Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı tarafından ihtiyaç sahibi bir aileye hediye edildi. Proje kapsamında sürdürülen eğitimin bu şekilde toplumsal bir faydaya dönüştürülmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “İstihdama katkı sağlamak amacıyla başlattığımız bu projemiz meyvelerini vermeye devam ediyor. 2021 yılında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 2 Milyon TL’lik hibe programıyla tefriş ettiğimiz tesislerimizde eğitim gören gençler ve kadınlar hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri ürünlerle ihtiyaç sahibi ailelere katkı sunmuş oluyor. Projemiz mobilya sektörünün yanı sıra farklı iş kollarında başlatılacak eğitim programlarıyla bölgemize nitelikli personel yetiştirmeye devam edecek” diye konuştu. CAMEK’te eğitim alan öğrenciler tarafından üretilen koltuk ve mobilya takımlarının kaliteli malzeme ve işçilik içerdiğine vurgu yapan Başkan İbrahim Sandıkçı, öğrencileri başarılarından dolayı kutladığını ifade etti.

Canik Belediyesi tarafından geliştirilen CAMEK projesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) sağladığı 2 Milyon TL tutarında maddi destekle 2021 yılında hayata geçirildi. CAMEK Projesi kapsamında kursiyerlere Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Mobilya Tasarım Kursu, CNC Operatörü Kursu, Mobilya Döşeme Kesim Kursu, Mobilya Döşeme Dikim Kursu olmak üzere dört farlı eğitim modülü veriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.