Sanathane’de ağustos ayı sanatla dopdolu

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hizmete açtığı Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, ağustos ayı boyunca İzmirlileri sanatla buluşturacak. Merkezin tarihi atmosferinde düzenlenen konser, tiyatro, şiir dinletisi ve açık hava film gösterimleri yaz akşamlarını sanatla dolduracak.

Konak Belediyesi’nin kentin kültür ve sanat hayatına kazandırdığı Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi, açılışının ardından dopdolu programıyla etkinliklerine start verdi. Basmane’deki, 1800’lü yıllardan kalan ve en son silah imalathanesi olarak kullanıldığı için silahhane adıyla anılan tarihi binanın, Konak Belediyesi’nce restore edilmesiyle “Sanathane”ye dönüşen merkez, sanatseverleri ağustos ayı boyunca müzik, sinema ve edebiyatla buluşturacak.

Sanathane, Evrim Ateşler konseriyle start alıyor

Oteller Sokağı’nın yakınında yer alan, Konak Belediyesi’nintarihi Basmane başkanlık çalışma ofis binasınave Kadın Müzesi’ne komşu olan merkez, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen törenle kapılarını açmıştı. Açılışın hemen ardından birbirinden renklietkinlilerle İzmirlilerle buluşmaya hazırlanan Sanathane’nin ilk etkinliği Evrim Ateşler konseri olacak. Sevilen sanatçı, 8 Ağustos Pazartesi akşamı saat 21.00’de Sanathane’de sahne alacak. Ateşler, birbirinden güzel RembetikolarıSanathane’nin tarihi günümüzle buluşturan büyüleyici atmosferinde seslendirecek. 23 Ağustos’ta ise Salut de Smyrne müzik grubu Sefarad müziklerini dinleyiciyle buluşturacak.

Açık hava sineması keyfi

Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi’nin en heyecanla beklenen etkinliği olan nostaljik açık hava sineması, 11 Ağustos’ta ‘İyi olan Kazansın’ filmiyle başlıyor. 16 Ağustos’ta “Hayallerin Peşinde”, 25 Ağustos’ta ise “Düşler Fabrikası” film gösterimleri ile açık hava sineması keyfi yeniden yaşanacak.

Şiir Akşamları başlıyor

Sanatın her dalına kapılarını açan Sanathane, ağustos ayında şiir akşamlarına da ev sahipliği yapacak. 10 Ağustos’ta Özgür Zeybek, Yusuf Alper, Neslihan Yalman, Erkan Karakiraz, Gülçin Sahilli ve Neval Sevak, 24 Ağustos’ta ise Özgür Zeybek, FergunÖzelli, Dizdar Karaduman, Aslıhan Tüylüoğlu, Özlem Tezcan Dertsiz ve Mehmet Özceylan düzenlenecek şiir akşamlarında hem şiirlerini seslendirecek hem de şiir üzerine muhteşem bir söyleşi gerçekleştirecek.

Mahşer-i Cümbüş Sanathane’de

Sevilen tiyatro grubu Mahşer-i Cümbüş de Sanathane’nin ağustos ayı konukları arasında yer alacak. Doğaçlama tiyatro gösterileriyle hayran bırakan oyuncular, 18 Ağustos’ta Sanathane’de sahne alacak.

Sanatın yeni adresi

İzmir’de kültür ve sanatın yeni adresi olan Sanathane Gösteri Sanatları Merkezi’ndeki etkinliklere katılım davetiye ile yapılacak. Rezervasyon için (0232) 489 45 22 numaralı telefondan 2904 dahili hattı tuşlayarak detaylı bilgi edinilebilir. Yaklaşan etkinlikleri öğrenmek için ise Konak Belediyesi’nin ve Sanathane’nin sosyal medya hesaplarını takip etmek yeterli.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.