Samsung’un katlanabilir telefonu Eylül’de geliyor

Samsung daha önce piyasaya sürme tarihini ertelediği katlanabilir telefonları Eylül’de piyasaya sürecek.

Samsung daha önce piyasaya sürmek istediği ancak eksikler nedeniyle ertelediği Gala0 Fola isimli katlanabilir çep telefonunu Eylül ayında muhtemelen IFA Berlin döneminde piyasaya sürecek. Samsun Cep Telefonları Başkanı DJ Koh , İngiliz İndependent gazetesine yaptığı açıklamada Galaxy Fold katlanabilir telefonlarının piyasaya öngörülenden geç çıkmasının utanç verici olduğunu belirterek, bunun sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi. DJ Koh “Daha hazır olmadan ısrar ettim“ dedi.

GAZETECİLERE DAĞITILAN TELEFONLAR BOZULDU

Samsung’un katlanabilir telefonlarının piyasaya çıkısı Nisan ayında, bazı gazetecilere dağıtılan telefonların bozulması üzerine ertelenmişti. Kullanıcıların katlama için gerekli olan ekran üzerindeki koruma folyosunu kaldırdığı bildiriliyor. Öte yandan katlanmayı sağlayan menteşede de boşluk olması nedeniyle telefonun içinde toz kaçtığı ve ekrana hasar verdiği bildiriliyor.

PROTOTİPLER TANITILMIŞTI

Samsung katlanabilir telefonlarda Huawei ile yoğun bir rekabet içinde. Huawei de Samsung’la birlikte Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress isimli fuarda katlanabilir telefonların prototipini kamuoyuna tanıtmıştı. Ancak bu telefonların ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda bir zaman belirtmemişti.

Normal telefonlara göre pahalı olarak katlanabilir telefonların piyasada büyük kabul görmesi beklenmiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.