Samsung, sahibini takip eden bir robot üretti!

Samsung CES 2020 basın toplantısında Ballie adını verdiği, küçük bir top biçimindeki robotunu duyurdu. Ballie kullanıcılarına evde yardımcı olmayı amaçlıyor.

Samsung’un söylediğine göre Ballie, yapay zekâdan yararlanarak bir güvenlik robotu, fitness yardımcısı, evdeki akıllı cihazları birbirine bağlayan bir merkez gibi işliyor. Aynı zamanda çocuklara veya evcil hayvanlara da arkadaşlık edebiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=c7N5UDZX7TQ

CES toplantı sahnesinde gerçekleştirilen sunumda Ballie, Samsung’un tüketici elektroniği birimi CEO’su H.S. Kim’i takip etti. Üzerinde bulunan kamera yardımıyla yürümekte olan Kim’in takibini gerçekleştirdi. Aynı zamanda Ballie, Kim’in verdiği çeşitli komutlara da küçük bir robota yakışacak seslerle karşılık verdi. Ayrıca Kim’in elinde dururken, o adını söyledikçe kendi kendine dönerek karşılık verdi.

Etrafta dolaşmak ve insanları takip etmek şu anda Ballie’nin yapabildiği işler gibi görünüyor. Ancak sunumun hemen sonrasında gösterilen tanıtım videosunda Samsung, Ballie için çizdiği daha büyük vizyonu paylaştı. Günün birinde bu küçük robotun bir ev asistanına dönüşeceğini gösterdi. Ballie, sahibinin evindeki perdeleri veya TV’yi açıyor, evdeki köpeğe arkadaşlık ediyor, köpeğin yere saçtığı mamayı ise robot süpürgeye komut vererek temizlenmesini sağlıyor.

Samsung, Ballie’nin ne zaman çıkacağına veya ne kadar satılacağına dair herhangi bir bilgi paylaşmadı. Bu nedenle Samsung’un çizdiği cesur gelecek vizyonunun ne zaman veya ne kadar maliyetle hayata geçeceği hakkında henüz net bir bilgi elde edemedik. Ancak şu an için Samsung’un fazla karmaşaya girmeden, basit bir tasarımla işlevsel bir yardımcı oluşturma vizyonunu öğrenmiş olduk.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.